Postavite li u prostoriju drveni pod odmah ćete dobiti dekorativni element. Čak i najjednostavniji drveni podovi mogu imati veliki utjecaj na sveukupni dojam prostorije u kojoj se nalaze. Podne daske koje su brušene, lakirane ili laštene mogu stvoriti raskošnu atmosferu, a pogotovo koriste li se u kombinaciji s drugim drvenim površinama ili s tepisima i prostirkama.

Drveni podovi najčešće se koriste u dnevnim boravcima gdje se mogu bez problema uskladiti s raznim dekoracijama. Naročito su popularni za rustikalno uređene prostore, ali i za moderne gdje čine mogućim miješanje antiknih i modernih komada namještaja bez rušenja dojma i nagrđivanja prostora.

Osim što su sami po sebi dekorativni element u prostoriji će svojim toplim tonovima stvoriti toplu i ugodnu atmosferu. Imate li stari drveni pod razmislite o tome da ga obnovite i lakirate jer će tako ponovno postati privlačan. Naravno, ako već nije previše oštećen ili neravan. Najveću otpornost na habanje imaju javorove podne daske ili ploče, tikovina, hrastovina i mahagoni. Prilikom izbora drvenog poda dobro razmislite o kvaliteti, ali u obzir uzmite i boju i strukturu. S drvenim podovima teško možete pogriješiti, jednostavni su za održavanje, lako se čiste, mogu djelovati efektno i stvarati sklad u svakoj prostoriji.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi