Gradimo zdravo uz Rigips ploče Riduro i Rigidur H.

Najstariji građevinski materijal čovječanstva trenutno uživa u pravoj renesansi. Tijekom urbanizacije našeg društva, različite snage drvene gradnje pokazale su se posebno prikladnima za stvaranje održivih, zdravih i ugodnih prostora. Svatko tko želi podići visokokvalitetne objekte s dugoročnim namjenama ima sve argumente u svoju korist pri korištenju Rigips Riduro i Rigidur H gips vlaknastih ploča.

Inovativna sustavna rješenja

Rigips nudi mnogo sustavnih rješenja za drvene konstrukcije čiji su elementi mnogo kvalitetniji u usporedbi s drugim sustavima čime se ne štedi samo materijal već skraćuje i vrijeme gradnje. U ponudi su sustavi za protupožarnu zaštitu i detaljna rješenja koja pomažu ostvariti individualni koncept protupožarne zaštite i svih ostalih traženih tehničkih parametara. Nove ideje, intenzivna istraživanja i sveobuhvatna testiranja u posebnim institutima, vodila su stalnom napretku novih tehničkih mogućnosti. Našim partnerima ovaj koncept „know-how“ nudimo putem individualnog savjetovanja.

Gradnja elemenata od drveta ili modula većinom se izvodi prethodno u industrijskim proizvodnjama. Ovo ima značajne prednosti zbog efikasnosti radova na proizvodnoj liniji kao i neovisnosti o vremenskim uvjetima. Kao svi građevinski materijali i Rigips ploče reagiraju na temperaturu i vlažnost zraka što može imati utjecaja na kvalitetu i dugotrajnost materijala. Stoga je veoma važno pridržavati se i slijediti upute i smjernice za primjenu i obradu ploča.

Prednosti Rigidur® i Riduro ploče:

  • Održiva, ekološka drvena konstrukcija dobivena korištenjem prirodnih materijala
  • Visoka razina fleksibilnosti
  • Dugovječnost i visoka energetska učinkovitost
  • Optimalno korištenje podne površine zahvaljujući vitkom dizajnu
  • Pouzdanost troškova i rokova tijekom planiranja
  • Izuzetno kratki građevinski ciklusi zbog montažnih dijelova kojima nije potrebno vrijeme sušenja
  • Standardizirani, dijelom postupci neovisni o vremenskim prilikama
  • Proširenja, nadogradnje i prenamjene zgrada mogu se ostvariti u najkraćim mogućim rokovima izgradnje

Gips – kao voda za gašenje

Rigips ploče za požarnu zaštitu (Rigidur H i Riduro) napravljene su od prirodnog proizvoda, gipsa. Gips sadrži dio vode vezane kristalima koja u slučaju požara služi kao „voda za gašenje“. Djeluju li na gips ploče duži period temperature preko 45°C, počinje oslobađanje vezane vode. U ploči debljine 20 mm po m2 nalazi se 4l vode „za gašenje“.

Nadalje, proizvodi Rigidur i Riduro testirani su i certificirani na onečišćenja i ekološku kompatibilnost od strane neovisnog Instituta za građevinsku biologiju (IBR) u Rosenheimu u Njemačkoj. Zajedno s odgovarajućim Rigidur i Riduro komponentama, poput neopasnih ljepila i punila, ovaj je proizvod dobio potvrdu kao vrlo siguran građevinski materijal. Slijedom toga, imate najbolje razloge za korištenje gipsano vlaknastih ploča Rigidur i Riduro kao pouzdano i sigurno rješenje za gradnju vašeg objekta.

SAINT - GOBAIN GRAĐEVINSKI PROIZVODI HRVATSKA d.o.o.
SAINT - GOBAIN GRAĐEVINSKI PROIZVODI HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja putem distributera na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi