Dom za odgoj djece i mladeži Osijek javna je ustanova socijalne skrbi, a brine o djeci izvan vlastite obitelji kod kojih se manifestiraju različiti oblici poremećaja u ponašanju. Cilj je da tijekom boravka u ustanovi dijete u sigurnom okruženju zajedno s odgajateljima pronađe pravi put za sebe.

Kako bi svojim korisnicima omogućio bolji prostor u slobodno vrijeme, Dom je uložio sredstva za uređenje dotrajalih podnih obloga u sportskoj dvorani u sklopu postojećeg objekta. Investitor je zatražio optimalno rješenje za parketni pod u sportskoj dvorani, a Odjel tehnike Mapei Croatia ponudio je sustav za polaganje i lakiranje parketa.

SLIKA 1: Za polaganje parketa korišteno je jednokomponentno ljepilo ULTRACOAT P990 1K

Prije početka radova uklonjen je postojeći dotrajali parket, pripremljena podloga i izrađena potkonstrukcija za novi drveni sportski pod. Parket se na potkonstrukciju lijepio ULTRABOND-om P990 1K, jednokomponentnim, poliuretanskim elastičnim ljepilom bez otapala. Važno je napomenuti da je ljepilo hipoalergensko, što znači da ga mogu koristiti i podopolagači alergični na epoksi-poliuretanske proizvode. S obzirom na to da se ULTRABOND P990 1K lako nanosi i zadržava svoj nazupčani oblik, korekcija drvene obloge tijekom polaganja znatno je jednostavnija, dok zbog svojeg niskog viskoziteta ima 30 % nižu potrošnju od standardnih dvokomponentnih ljepila. Parket je prebrušen i usisan 4 – 5 dana nakon polaganja.

Na površinu je potom nanesen ULTRACOAT PREMIUM BASE, dvokomponentni poliuretanski temeljni lak na bazi vode s vrlo niskom emisijom hlapljivih organskih spojeva (VOC) i bez NMP-a. Karakterizira ga visoka pokrivnost, jednostavna primjena i brušenje te brzo sušenje. Kada se ULTRACOAT PREMIUM BASE osušio, nanesen je prvi sloj završnog laka ULTRACOAT HT SPORT, dvokomponentnog alifatskog poliuretanskog laka na bazi vode, za zaštitu sportskih drvenih podova. Karakterizira ga izvrsna otpornost na abraziju i tragove cipela te visoka transparentnost i pokrivnost.

To su karakteristike koje prije nije bilo moguće postići drugim lakovima na bazi vode. ULTRACOAT HT SPORT ne sadrži otapala (NMP) te ima izrazito nisku emisiju hlapljivih organskih spojeva (VOC). Nakon što je površina s prvim slojem laka prebrušena, a sva prašina usisana, iscrtane su linije jednokomponentnom akrilnom bojom ULTRACOAT SPORT COLOR. Na kraju je nanesen drugi sloj laka ULTRACOAT HT SPORT kojim je postignuta tražena zaštita.

SLIKA 2: Temeljni lak ULTRACOAT PREMIUM BASE nanesen je 4 – 5 dana nakon polaganja parketa

TEHNIČKI PODACI:

  • Dom za odgoj djece i mladeži, Osijek
  • Vrijeme izvođenja radova: svibanj – srpanj 2019. godine
  • Investitor: Dom za odgoj djece i mladeži Osijek
  • Izvođač podopolagačkih radova: Somnia j.d.o.o., Osijek
  • Mapei koordinatori: Saša Kerep, Bojan Mrković

PROIZVODI MAPEI:

  • Ultrabond P990 1K,
  • Ultracoat Premium Base,
  • Ultracoat Sport Color,
  • Ultracoat HT Sport,
  • Cleaner H

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi