Već više od 50 godina, tvrtka Doka konstantnim razvojem i poboljšanjem svojih proizvoda i usluga osigurava klijentima opipljivu i mjerljivu korist. Glavni fokus je na osiguranju izuzetno visoke produktivnosti u cilju povećanja efikasnosti rada građevinskih firmi. I ovog puta tvrtka Doka brzo je uočila aktualne trendove u građevinskoj industriji i odgovorila na njih inovativnim rješenjima koja su nadmašila sva očekivanja.

Kako bi se klijentima omogućile maksimalne prednosti uz minimalne investicije, tvrtka Doka u svojim inovacijama stavlja veliki naglasak na što veću kompatibilnost s postojećim sistemima. Dobar primjer ovoga je nova nosiva skela Staxo 40.

Ovaj ekonomičan sustav podupiranja izričito je prilagođen zahtjevima visokogradnje te postavlja nova mjerila u pogledu brzine, sigurnosti i efikasnosti. Osjetno laganiji i ergonomično optimirani H-okvir omogućuje jednostavno rukovanje kao i brzu montažu odnosno demontažu uz istovremeno visoku stabilnost i radnu sigurnost.

Neke od glavnih karakteristika ovog proizvoda su:

  • izrazita ekonomičnost uz idealnu nosivost
  • lako i brzo rukovanje zahvaljujući ergonomičnoj geometriji okvira
  • sigurno podizanje (premještanje) i demontaža skele s radnim platformama na željenim visinama

Za više informacija o ovom proizvodu posjetite:

Brzo je profitabilnije: Lagani high-tech okvir za ergonomično rukovanje

Primjenom metode konačnih elemenata pri dizajnu i konstrukciji znatno je smanjena težina okvira nosive skele Staxo 40 te trajno poboljšana njezina stabilnost. Rezultat govori sam za sebe: svega 15-24 kg težine dostiže Staxo 40 okvir u standardnoj verziji, stoga ga s lakoćom može premještati samo jedna osoba. Inovativna geometrija H-okvira i balansirano težište dodatno olakšavaju tijek radova. U kombinaciji s logičnim slijedom montaže te malo pojedinačnih dijelova postiže se znatno kraće vrijeme montaže i demontaže. Zahvaljujući optimiranoj konstrukciji okvira, Staxo 40 znatno se brže postavlja u odnosu na nosive skele s pojedinačnim dijelovima, koje kod montaže imaju i do 32% veću težinu kao i do 78% više pojedinačnih dijelova – što dakako predstavlja odlučujuću prednost, osobito kada je u pitanju efikasno podupiranje velikih površina.

Sigurnost smanjuje troškove: Sigurnost u svakom detalju

Novo razvijena nosiva skela je ne samo osobito lagana i efikasna, već posjeduje i visoke sigurnosne standarde. Ispitane točke ovješenja za osobna zaštitna sredstva kao i integrirani blokirni zaponi za fiksiranje dijagonalnih križeva osiguravaju, u kombinaciji s montažnim platformama pune površine unutar i između radnih tornjeva te stabilnim ljestvama, sigurno radno okruženje na svim visinama. Mogućnost predmontaže u ležećem položaju s vlačno čvrstim spojevima među okvirima za postavljanje pomoću krana, dodatan je plus u pogledu sigurnosti uz istovremeno brzo napredovanje radova.

Efikasno je djelotvornije: Za svaki zahtjev odgovarajuće rješenje

Geometrija okvira nosive skele Staxo 40 u obliku slova H omogućuje montažne platforme pune površine ne samo unutar, već po prvi puta i između tornjeva. Ovaj promišljeni koncept stvara preduvjete za brz napredak radova uz istovremeno visoku sigurnost. Slobodni prostor visine 1,70 m ispod gornje konstrukcije osigurava ergonomično optimiranu i brzu montažu i demontažu oplate. Kod konzolnih gornjih konstrukcija, radne se razine mogu dodatno proširiti i preko samog kostura konstrukcije. Konzole koje se jednostavno nadograđuju, omogućuju pri tome siguran rad.

Prilagođavanje različitim visinama Staxo 40 postiže pomoću tri veličine okvira i milimetarski preciznim vretenima glave i stope, koja dostižu duljinu izvlačenja od 75 cm. Nova specijalna geometrija navoja kao i trokrilna matica vretena dopuštaju lako visinsko podešavanje i pod potpunim opterećenjem. Maksimalna fleksibilnost i ekonomski optimizirane količine potrebnog materijala osiguravaju velike razmake okvira čak i do 3,00 m pomoću dijagonalnih križeva različite duljine. Također i u pogledu procesa premještanja, nosiva skela Staxo 40 usmjerena je na visoku ekonomičnost kao i brzinu. Staxo 40 tornjevi mogu se premještati kao cjelina, znači bez demontaže, i to pomoću kotača za premještanje ili potezom dizalice.


Lagan, stabilan i siguran: H-okvir nosive skele Staxo 40 razvijen je korištenjem metode konačnih elemenata, a karakterizira ga mala težina uz istovremeno visoku stabilnost i brojne sigurnosne postavke.


Jednostavna montaža: mala težina i ergonomski optimirana geometrija Staxo 40 okvira omogućuju brzu montažu i znatno olakšavaju radni proces.


Brzo i sigurno: Radne platforme pune površine unutar i između tornjeva omogućuju sigurne radne putove kao i ubrzanje samog procesa montaže.

Profil poduzeća:

Doka. Stručnjaci za oplate. Doka je jedno od vodećih svjetskih poduzeća u razvoju, proizvodnji i prodaji oplatne tehnike za sva područja gradnje. Uz vrhunske oplatne sustave, Doka također nudi usluge stručnog konzaltinga i planiranja oplate. S više od 140 prodajnih i logističkih sjedišta u preko 70 zemalja svijeta, Doka Grupa posjeduje učinkovitu prodajnu mrežu i garantira time maksimalnu profesionalnost, brzu raspoloživost materijala i usluga uz stručnu tehničku podršku. Doka Grupa je dio Umdasch Grupe i zapošljava preko 5200 djelatnika diljem svijeta.

Izvor: DOKA HRVATSKA d.o.o.

DOKA HRVATSKA d.o.o.
DOKA HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Djelujemo na području cijele Hrvatske i BiH preko predstavništva u Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi