"U tipičnom zagrebačkom susjedstvu, samo nekoliko tramvajskih stanica od centra grada pronaći ćete smještaj Dobra vibra. Dizajniran i uređen s idejom da omogući udobno, moderno i funkcionalno mjesto za boravak putniku namjerniku."

Jednosobni stan površine 45 m2 nalazi se na Sv.Duhu na prvom katu obiteljske kuće građene 1953 godine. Promjenom vlasnika stan mijenja funkciju iz prostora za stanovanje u prostor za kratkoročno iznajmljivanje. Zadani zadatak je bio prostor prenamijeniti u komforan, dizajnirani i funkcionalni smještaj za razumnu cijenu.

Projektiranjem i dizajniranjem stvorili smo dvije zaseban jedinice. Studio apartman za četvero i dvokrevetnu sobu s balkonom. U toku adaptacije odrađeni su jako zahtjevni građevinski i strojarski radovi kako obje cjeline imale svoje komforne kupaonice s toaletima, a da se pritom ne naruši njihova estetika i funkcionalnost, te ne premaši zadani budžet.

Prostor je ugodan, jednostavan, nepretenciozan, s malim vrijednim detaljima, topao, uzbudljiv, urban, napunjen dobrom vibrom.

Boje zidova prostoru daju finoću i eleganciju, koja se izražava i u tankim okvirima za slike. Motivi s fotografija snimljeni su na zagrebačkim ulicama, a snimio ih je sam investitor te izložio na svoj način unoseći svoju dobru vibru grada u prostor.

Kreveti su posebno dizajnirani za ovaj projekt i izvedeni od strane "sto posto interijera". Mogu biti dva odvojena kreveta ili jedan bračni. Obećavaju veliku udobnost i dobar san, osim kvalitetnog madraca za to je najviše zaslužna konstrukcija kreveta.

Obje kupaonice su komforne s prostranim tušem i vrućom vodom u svakom trenutku, osiguravaju dovoljno prostora za odložiti stvari.

Osim kreveta, dizajnerica Nikolina Jelić posebno je dizajnirala ormar za garderobu i mini kuhinju sa sudoperom, hladnjakom i kuhalom. Namještaj se stopio s prostorom i dao mu dodatnu vrijednost.

Ormar i kuhinjica su produkt promišljanja i dizajniranja namještaja koji najbolje karakterizira duh sobe. Oni su najveći elementi u prostoru i svojom prisutnošću moraju unositi dobru vibru. I zato moraju biti lijepo oblikovani i jako funkcionalni. Netipični su, a zadovoljavaju funkciju u potpunosti.

Kako bi se kretali u zadanom budžetu stol, stolice, noćni ormarići, lampe i uporabne sitnice kupljene su u Ikei. U prostoru smo izmijenili sve postojeće instalacije novim, obnovili zidove, zamijenili dotrajalu stolariju te ostavili stari masivni parket slagan u riblju kost, specifičan za staro zagrebačke stanove, koji svojim škripanjem unosi dobru vibru prošlosti. Posteljina, jastučići, ručnici i dekoracija izmjenjuju se u bojama i uzorcima prema trenutnim vibracijama i godišnjim dobima.

dizajn potpisuje: Nikolina Jelić
opremio: 100% interijer
izvođač: vodoinstalaterska radionica "Benić"

Izvor: 100% INTERIJER

100% INTERIJER
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi