Na trend craft pivarstva koje je zahvatilo cijelu regiju, od homebreewingapa do pojave manjih craft pivovara, ni Bjelovar nije ostao imun.

Vlasnik bjelovarske pivnice Zeppelin, i sam majstor pivar, odvažio se pokrenuti vlastitu pivovaru preuzevši postojeću koja nije radila godinama kako bi je ponovno revitalizirao i unio dašak hedonizma u Bjelovar te ponudio gostima izvrsno pivo od prirodnih sastojaka te street food hranu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

ODABIR ULTRATOP LOFT SUSTAVA

Tijekom izrade projekta rekonstrukcije postojećeg prostora pivnice i restorana Odjel tehnike Mapei Croatia s izvođačem podopolagačkih radova tvrtkom Izopod iz Pitomače te dizajnerima interijera tvrtkom Showroom iz Bjelovara investitoru su predložili izvedbu novog dekorativnog Ultratop Loft sustava za podove i zidove.

Ovaj je sustav cementna smjesa sitnog i finog agregata na osnovi specijalnih hidrauličkih veziva, za debljine nanošenja do 2 mm. Za potrebe projekta najprije je izrađeno nekoliko uzoraka, a potom su investitor i dizajner interijera odabrali boju te način izvođenja Ultratop Loft sustava.


Brušenje postojeće podloge

RADOVI NA IZVOĐENJU DEKORATIVNIH STUPOVA

Na početku je bilo potrebno prebrusiti postojeću podlogu te sanirati neravnine kako bi se dobila ravna i čvrsta površina spremna za nanošenje temeljnog premaza ECO PRIM GRIP, višenamjenskog, već pripremljenog premaza za unutarnje i vanjske zidove i podove.

Kada se temeljni premaz ECO PRIM GRIP osušio, metalnim ravnim gleterom u debljini do 1 mm nanesen je prvi sloj ULTRATOP-a LOFT W bijele boje koji je pomiješan s ULTRATOP COLOR PASTOM u crnoj boji.


Detalj izvedenog ULTRATOP-a LOFT

Završna obrada stranica stupova trebala je biti izvedena u kontinuitetu kako bi se dobio traženi dekorativni izgled. Nakon što se prvi sloj ULTR ATOP-a LOF T W osušio, u periodu od 24 sata nanesen je i drugi sloj s manjim udjelom ULTRATOP COLOR PASTE crne boje s ciljem postizanja željenog vizualnog efekta.

Nakon 24 sata stupovi su bili spremni za nanošenje zaštitnog laka MAPEFLOOR FINISH 58 W. Prije njegova nanošenja zid je ispoliran filcom s ciljem uklanjanja svih sitnih nečistoća te pripremu podloge za lakiranje.

Nanošenje zaštitnog laka MAPEFLOOR FINISH 58 W izvedeno je u dva sloja kratkodlakim valjkom kako bi se dobila što jednoličnija površina, a Ultratop Loft sustav što bolje zaštitio.


Izvedena dilatacija

IZVOĐENJE DEKORATIVNOG PODA

Priprema podne obloge izvedena je tako da se postojeća podloga od prirodnog kamena pobrusila dijamantnim brusom. Tim postupkom dobivena je ravna, čvrsta i hrapava površina.

Sve pukotine zapunjene su dvokomponentnom epoksidnom smolom EPORIP kako bi se spriječila daljnja eventualna pucanja podloge te kako se pukotine ne bi prenosile na završnu oblogu.

Tako pravilno pripremljena podloga bila je spremna za nanošenje dvokomponentnog temeljnog epoksidnog premaza bez otapala PRIMER-a SN. Kada se sloj PRIMER-a SN zasićenog kvarcnim pijeskom QUARTZ granulacije 0,5 mm osušio, višak pijeska uklonjen je, a površina prebrušena kako bi se dobila ravna i čvrsta pod-loga prije ugradnje dekorativne mase ULTRATOP LOFT F.


Izveden ULTRATOP LOFT W na stupu

Dekorativna masa bijele boje s dodatkom ULTRATOP COLOR PASTE u crnoj boji nanošena je metalnim ravnim gleterom u debljini do 1 mm potezima koji će dati efekt tzv. riblje kosti, sukladno izboru dizajnera. Nakon 24 sata nanesen je završni sloj ULTRATOP-a LOFT F s manjim udjelom ULTRATOP COLOR PASTE u crnoj boji, na koji je potom nanesen zaštitni lak MAPEFLOOR FINISH 58 W u 3 sloja.

Prije nanošenja zaštitnog laka površine su ispolirane filcom. Sušenje laka između slojeva trajalo je 8 sati, a nakon 48 sati nastavljeni su ostali radovi u prostoru te su izvedene kontrolne dilatacije kako bi se spriječile eventualne pukotine.

Dilatacije su zabrtvljene MAPEFLEX-om MS45, trajnoelastičnim brtvilom na bazi polimera modificiranog silana. ULTRATOP LOFT je zahvaljujući jednostavnosti izvedbe, svojoj univerzalnosti te odličnoj otpornosti na habanje pogodan za upotrebu u prostorima s intenzivnim pješačkim prometom kao što su trgovine, restorani, recepcije, kafići, hoteli, privatni i izložbeni prostori te općenito svi stambeni i poslovni prostori u graditeljstvu povezani s uređenjem interijera.

Konzistencija proizvoda omogućuje nanošenje u manjim debljinama te ugradnju na vertikalnim površina-ma, dok je zahvaljujući velikom iz-boru boja završni izgled poseban i jedinstven. ULTRATOP LOFT savršeno se uklopio u industrijski dizajn pivnice Zeppelin kojoj pečat daju i zidni ukrasi od otpadnog željeza te šank od lima.

TEHNIČKI PODACI

  • Pivnica i restoran Zeppelin, Bjelovar
  • Vrijeme izvođenja radova: lipanj – srpanj 2017. godine
  • Investitor: Zeppelin Craft Brewery d.o.o., Bjelovar
  • Dizajner interijera: Maja Hajduković Štarek, Showroom, podružnica Zagreb
  • Izvođač podopolagačkih radova: Izo-pod d.o.o., Pitomača
  • Mapei koordinator: Krešimir Dobranić

PROIZVODI MAPEI

  • Priprema podloge: Eco Prim Grip, Eporip, Primer SN
  • Izvedba završnog sloja: Ultratop Loft F, Ultratop Loft W, Mapecoat 58 W, Mapeflex MS 45

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi