Pustite proljeće u kuću i neka vas ovo godišnje doba ispuni energijom!

Znanost pokazuje da nam proljeće i sunce nakon duge zime donose energiju, dobre vibracije i produktivnost. Spremni smo djelovati i žudimo za promjenom. Zbog toga mnogi ljudi tijekom proljeća žele osvježiti unutarnje uređenje svojeg doma. Uređenje prozora izvrstan je način da zadovoljite svoju potrebu za nečim novim, a kontroliranje svjetla pridonosi i pravilnom funkcioniranju vašeg cirkadijalnog ritma.

Proljetna groznica doista postoji: javlja se pri smjeni godišnjih doba, a povezana je sa sunčevom svjetlošću. Podiže vaše raspoloženje i daje vam energiju. Zbog nje ste kreativniji i otvoreniji za promjene. Dakle, korištenje snage proljetnog sunca može biti korisno, ali morate biti oprezni: previše svjetla može omesti vaš cirkadijalni ritam.

Uz VELUX sjenila – koja su posebno prilagođena za krovne prozore – možete kontrolirati dnevnu svjetlost koja ulazi u vaš dom kad god i kako god želite, što vam omogućuje da uživate u svakoj minuti provedenoj kod kuće. Štoviše, širok izbor boja VELUX sjenila daje vam priliku da odaberete savršenu nijansu koja odgovara uređenju i ugođaju vaše sobe. Sjenila za potpuno zamračenje i prozirna sjenila tu su da ispune sva vaša očekivanja.

Kontrolirajte količinu svjetla u svojem domu kako biste ga prilagodili svojim potrebama

Prirodno svjetlo može poboljšati vaše raspoloženje i pomoći vam da se osjećate usredotočeno i puni energije, što može biti vrlo korisno dok radite od kuće, učite ili uživate u šalici kave za početak dana. Dnevno svjetlo povećava sposobnost učenja djece za do 15 % i pomaže vam da ostanete usredotočeni dok radite. No odsjaj na vašim zaslonima ili žarko svjetlo tijekom popodnevnog drijemanja znaju smetati pa je mogućnost kontrole svjetla u vašem domu u bilo koje doba dana ono što će vam omogućiti da maksimalno iskoristite svoje krovne prozore.

Ovisno o funkciji sobe, katkad će vam trebati umirujuće zasjenjenje ili potpuni mrak kako biste prisustvovali online sastanku bez zasljepljujućeg sunca ili uživali u filmu na kauču sa svojom obitelji. Na sreću, rješenje je brzo i jednostavno, jer su originalna VELUX sjenila posebno prilagođena vašim VELUX krovnim prozorima. To znači da VELUX sjenila uvijek savršeno pristaju i lako se postavljaju – bez mjerenja ili rezanja, a već postavljenim VELUX prozorima možete ih prilagoditi za samo 15 minuta. Ako je to potrebno, možete ih i vrlo lako zamijeniti. VELUX sjenila rigorozno su ispitana tisućama otvaranja i zatvaranja te izlaganjem ekstremnim vremenskim uvjetima – njihova dugovječnost je zajamčena. Sjenila su dizajnirana  bez uzica kako bi osigurala sigurnost u vašem domu, posjeduju certifikat OEKO-TEX® i zajamčeno ne sadrže štetne tvari.

Pustite sunce u svoj dom – ili ga potpuno blokirajte

Istraživanje iz 2022. objavljeno na mrežnome mjestu sleepfoundation.org navodi da prirodna svjetlost utječe i na vaš cirkadijalni ritam: ako vas svjetlost obasja rano ujutro, to će vas učiniti pospanima ranije navečer, a ako ujutro duže ležite u mraku, to će vaše vrijeme spavanja pomaknuti kasnije navečer. Vaš cirkadijalni ritam povezan je i s vašim metabolizmom i mentalnim zdravljem: sezonski afektivni poremećaj, primjerice, vrsta je depresije koju uzrokuju promjene godišnjeg doba i nedostatak sunčeve svjetlosti ili prekomjerna izloženost svjetlosti. Dakle, kontrola nad prirodnim svjetlom u vašem domu sigurno će biti od koristi za vaše raspoloženje i zdravlje.

Nakon što ugradite krovni prozor, odmah ćete prepoznati prednosti toga da u vaš dom prirodna svjetlost ulazi odozgo. No krovni prozor sam po sebi neće moći pružiti niz prednosti kao što to može prozor s dodatcima. Upravljanje dnevnim svjetlom koje ulazi daje vam mogućnost da svoju sobu prilagodite svojim potrebama. VELUX roloi za potpuno zamračenje blokiraju 99 % ulaznog svjetla, bez obzira na boju koju odaberete, što ih čini idealnim izborom za spavaće sobe i dječje sobe u kojima je mrak potreban za dobar san.

Druge vrste prostorija, poput dnevnih soba, namjenskih uredskih prostora ili soba za igru, bolje će služiti svojoj namjeni s umjerenim svjetlom za koje su prozirna sjenila savršen izbor jer dopuštaju prigušenom svjetlu da uđe u prostoriju, a istodobno učinkovito sprečavaju odsjaj.

Budući da su VELUX sjenila  dostupna i u verziji s ručnim i u verziji s daljinskim upravljanjem, upravljanje svjetlom više nije problem ni s krovnim prozorima koji su izvan dohvata: svi VELUX proizvodi dostupni su u električnoj verziji i njima se može jednostavno upravljati  pomoću daljinskog upravljača, mobilne aplikacije ili čak automatski preko senzora.

Osvježite svoje potkrovlje bojom po svojem izboru!

Kad smo kod poticanja energije: boje i stil vašeg prostora također utječu na vaše raspoloženje. Na primjer, plava i zelena preporučuju se za uredske prostore jer smiruju i pomažu vam da ostanete usredotočeni, baš kao i neutralne nijanse.

Vaš dom, s druge strane, prostor je koji treba zadovoljiti različite potrebe – u njemu provodite kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji, opuštate se, bavite se omiljenim aktivnostima, a u posljednjih nekoliko godina i radite – stoga to kako se osjećate u svojem domu utječe na mnoga područja vašeg života. Upravo vam zato kolekcija VELUX Color by You omogućuje odabir između tisuća boja kako biste stvorili savršeno sjenilo  koje će odgovarati vašem interijeru – možete prilagoditi boje odabranih sjenila i uklopiti tu boju u svoj prostor. Time vaša sjenila  više neće biti samo alat za kontrolu svjetla, nego i prekrasan dio unutarnjeg uređenja vašeg doma.

Stvorite prostor koji će u vama buditi osjećaj savršenog doma i prilagodite boje, stil, pa čak i svjetlo vašim osobnim potrebama!

Izvori: Light & Sleep: Effects on Sleep Quality | Sleep Foundation (Svjetlo i san: učinci svjetla na kvalitetu sna | Zaklada za spavanje)

O Grupaciji VELUX

Grupacija VELUX već 80 godina ljudima diljem svijeta osigurava bolje životno okružje puštajući dnevnu svjetlost i svjež zrak kroz njihove krovove. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore i modularne svjetlosne otvore, ukrasna sjenila,  vanjske rolete, proizvode za zaštitu od sunca i žaluzine, kao i rješenja za instalacije i pametne kuće. Ovi proizvodi pomažu osigurati zdravo okružje za rad i učenje, igru i zadovoljstvo u zatvorenom. Djelujemo po cijelom svijetu – s prodajnim mjestima i proizvodnim pogonima u više od 40 zemalja i s oko 11.500 zaposlenih diljem svijeta. Grupacija VELUX u vlasništvu je društva VKR Holding A/S, dioničkog društva u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih zaklada (THE VELUX FOUNDATIONS) i obitelji. U 2020. godini društvo VKR Holding imalo je ukupan prihod od 22,6 milijardi DKK, a THE VELUX FOUNDATIONS donirao je 142 milijuna EUR u dobrotvorne svrhe. Više informacija potražite na www.velux.com.

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi