Neovisno o tome spremate li se na uređenje dnevne sobe od 20 kvadrata, 15 ili 25 trebate imati na umu da se radi o prostoriji koja je centralna točka svakog doma. Dnevna soba je prostor u kojem provodite najviše vremena i mora biti stvorena za opuštanje. S druge strane, upravo u taj prostor smještate goste i prijatelje zbog čega se trebate potruditi oko njezina dizajna i vizualnog dojma koji će ostaviti.

Trendovi se mijenjaju i više nije dovoljno urediti samo dnevni boravak „po špagi" jer je najviše izložen pogledima, već su sada pogledima izloženi i kuhinja i trpezarija. Dnevna soba i kuhinja u jednom ili uređenje dnevne sobe sa trpezarijom postalo je „must have" u uređenju interijera.

Uređenje dnevne sobe i kuhinje

Razmišljate o „open space" uređenju? Zašto ne – tako ćete postići dojam većeg prostora i boravak će djelovati prostranije. Spajanje dnevnog boravka i kuhinje ima i brojne druge prednosti. Dok pripremate obroke u kuhinji nećete biti izolirani od svojih ukućana koji borave u dnevnoj sobi, već ćete istodobno moći razgovarati s njima. Osim toga, dnevna soba bit će moderna i estetski zanimljiva.

Dnevna soba i trpezarija u jednom postala je potreba, naročito u stanovima i kućama malih kvadratura. U takvim prostorima ključno je pažljivo odabrati namještaj i boje kako bi se dobila skladna cjelina.

Dnevna soba – Ideje za odabir boje

Siva dnevna soba već je neko vrijeme hit prilikom uređenja. Ova boja je popularna jer se s lakoćom uklapa u gotovo svaki arhitektonski stil, ostavlja smirujući dojam, a namještaj i dekoracije doći će do izražaja više nego u kombinaciji s nekim drugim bojama.

Naš savjet je da kod uređenja dnevne sobe isprobate kombinaciju tamnih i svijetlih tonova jer je to provjereno dobra opcija.

Zvuči li vam uređenje dnevne sobe u sivoj boji pomalo tmurno i želite ipak imati veselije boje preporučujemo uređenje dnevne sobe u ljubičastoj boji. To mogu biti samo detalji, određeni komadi namještaja ili čitavi zidovi.

Ljubičasta boja je zahvalna zbog mogućnosti kombiniranja širokog broja nijansi, pa se možete poigrati kombinacijama svijetlih i tamnih tonova. Za dekoraciju boravka mogu vam poslužiti obiteljske fotografije ili umjetničke slike, ukrasni jastučići, vaze s cvijećem, razne figure…

Kako odabrati namještaj?

Kod odabira namještaja za dnevnu sobu najviše se koncentrirajte na garnituru za sjedenje i prema njoj uredite ostatak prostora. Pretpostavljamo da sjedeću garnituru nemate namjeru mijenjati godinama i zato prilikom kupnje na prvo mjesto stavite kvalitetu i udobnost.

Uz trosjed, dvosjed i po mogućnosti fotelje namještaj koji bi svaka dnevna soba trebala imati je stolić za kavu i komoda s dekoracijama, knjigama ili tv-om, ovisno o vašim željama i stilu uređenja. Na tržištu se nalazi zaista vrlo velika ponuda namještaja, različitih stilova, boja i materijala. Pokušajte pronaći idealan omjer cijene i kvalitete, te vođeni vlastitim potrebama i željama pronađite idealne komade namještaja.

Pogledajte galeriju i pronađite ideje ili inspiraciju za uređenje dnevne sobe!

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi