Boje su čarobni štapić dizajna. Svima nam je potrebno malo čarolije u našim životima – malo boje kako bi se poboljšala svakodnevna rutina. Slažete li se?

Priroda nam se otkriva u svim njenim bojama, oblicima i veličinama.

Dizajn interijera je kreativan i šarolik način ujedinjenja estetike i funkcionalnosti.

Radosne boje dizajna interijera – lila i ljubičasta donose optimizam i kreativnost.

Ružičasta je boja veselja i slatkoće.

Ako želite osvježiti izgled svog doma, raznobojni dekori vam mogu pomoći u tome. Postavljanje novih zavjesa, ponovno tapeciranje namještaja, dodavanje ukrasnih detalja, igranje bojama – neki su od kreativnih načina za osvježenje interijera.

Crvena i zelena nadopunjavaju jedna drugu, na taj način kreirajući vrlo snažnu kombinaciju.

Crvena je boja ljubavi i strasti. Također, odabir ove vatrene boje se preporučuje prilikom dizajniranja dinamičnih i aktivnih prostora.

Energija narančastih stolaca i jastuka u kombinaciji s rashlađujućim učinkom plavog tepiha i sjedeće garniture – kreiraju komplementarni užitak.

Ako želite povećati apetit – narančasta i žuta su boje koje vam mogu pomoći u tome.

Unesite energiju sunčanog dana u svoj interijer uz pomoć jedne od najtoplijih i najoptimističnijih boja – žute.

Kuhinja je, sama po sebi, topla prostorija, stoga se za nju preporučuje upotreba hladnih boja. Plava i zelena, kao i neutralne – bijela i siva, "ohladit" će zrak ugrijan pripravom jela, dok će ljubičasta interijeru dati notu kreativnosti.

Za postizanje osvježavajućeg ugođaja, kupaonicu dekorirajte smaragdno-zelenom, šumsko-zelenom, mornarsko-plavom i bojom safira, ako se radi o prostoru veće kvadrature, odnosno nježnim pastelnim nijansama svijetlozelene boje, akvamarin (zelenkasto-plave), nebesko-plave i bijele – ako je kupaonica manjih dimenzija.

Plava je boja mirnoće, meditacije, inspiracije, komunikacije.

Harmonija plave i bijele, kreira esenciju opuštajućeg stila življenja.

Suvremena jednostavnost susreće rustikalni šarm. Hladnu shemu boja nadopunjava toplina drvenog namještaja.

Bijela simbolizira čistoću, ljubaznost, neutralnost, jednostavnost. Zelena boja je „melem za oči". Kombinacija ove dvije boje kreira osvježavajući eksterijer ili interijer.

Topla, neutralna paleta boja stvara udobnu spavaću sobu.

Prilikom dizajniranja dnevne sobe, važno je odabrati boje u skladu s aktivnostima koje će se obavljati u prostoriji. Ako se radi o interijeru namijenjenom, uglavnom, za odmaranje, tome treba prilagoditi i shemu boja. Opuštajuću atmosferu će kreirati blage pastelne nijanse, kao i shema neutralnih boja.

Lakoća, prozračnost, jednostavnost, ravne linije i neutralne boje – glavna su obilježja dizajna ove dnevne sobe.

Neka boje donesu radost u vaš prostor.

Image
Danica Maričić
 

Profesionalno iskustvo stekla sam na području dizajna interijera, novinarstva, marketinga & odnosa s javnošću. Kreiram promotivne aktivnosti klijenata, kao i njihovu komunikaciju s ciljnim javnostima (kreativno pisanje (priopćenja, članci, intervjui), osmišljavanje brošura, kataloga, časopisa, oglasa, internetskih stranica i portala; planiranje i organizacija evenata…). Na taj način se izravno utječe na jačanje pozicije na tržištu i povećanje prepoznatljivosti tvrtke / robne marke. Također, vodim poslovne seminare na temu "Izgradnja imidža tvrtke putem dizajna poslovnih i komercijalnih prostora".

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi