Najčešće pozadine koje vidimo u kuhinji su pločice. Ima raznih motiva koje mogu odlično odgovarati pojedinoj kuhinji, te joj dati poseban izgled. Vrlo ih je lako čistiti i održavati, te se masnoća od kuhanja lako uklanja s njih.

Idealna zamjena za kuhinjske pločice su dekorativna stakla. Dolaze u raznim motivima, bojama, te su vrlo zahvalna pozadina za kuhanje i visoke vrućine. Prednost stakla je ta da se puno lakše čiste od pločica, nema fuga koje znaju biti s vremenom problem, a nitko ih ne voli čistiti. Kod izbora stakla najbolje je izabrati kaljeno staklo jer je ono čvršće od običnog stakla, a ko slučajno dođe do pucanja što je vrlo rijetko, ne morate se bojati da ćete se porezati jer se kaljeno staklo razbija u kuglice. Ponekad se koristi i pleksiglas, ali on nije toliko otporan na visoke temperature.

Danas ima puno motiva, boja i raznih dekorativnih stakla za kuhinju pa može biti i pomalo teško izabrati onu pravu. Birajte staklo koje će vam odgovarati samoj kuhinji, što se tiće boje i izgleda elemenata. To ne mora biti ista boja, a može se odlično uklopiti i neki simpatični stihovi ili slično. Uzmite si vremena kako biste se odlučili i kako biste bili sigurni da ste odabrali onaj pravi motiv za sebe. Ukoliko ne želite riskirati sa žarkim bojama ili dezenima, jednostavnost je uvijek onaj pravi izbor.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi