Deep Dive Dubai bazen uvršten je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdublji bazen na svijetu

Deep Dive Dubai popularno je mjesto za sve ljubitelje vodenih aktivnosti. Bazen ovog velikog vodenog kompleksa, otvorenog u srpnju 2021. godine, doseže dubinu od 60 metara te je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdublji bazen na svijetu.

U bazenu ima 14,6 milijuna litara vode, što je dovoljno za šest olimpijskih bazena. U njemu se može naći potopljen grad s ulicama, stanom, garažom i arkadama koje ronioci mogu istraživati uz ambijentalnu glazbu. Pročelje objekta, koji je posvećen povijesnom nasljeđu Ujedinjenih Arapskih Emirata i hrabrim lovcima na bisere, podsjeća na kamenicu. Uz restoran, trgovinu i prostor, koji može primiti do 100 osoba, objekt je ujedno i idealno mjesto za organiziranje raznih događanja.

ATRAKTIVNO I SIGURNO RONJENJE

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u izgradnji sportskih objekata i bazena, Mapei je bio uključen u građevinske radove i isporuku proizvoda za hidroizolaciju podzemnih dijelova objekta kao i u izgradnju bazena te unutarnjih i vanjskih sadržaja.

Prije polaganja kamenih ploča izvedena su ispitivanja osjetljivosti na vlagu u Mapei laboratorijima za istraživanje i razvoj, što je rezultiralo preporukom ljepila određenog razreda. Kao najprikladnija ljepila za polaganje kamenih obloga u zajedničkim i vanjskim prostorima odabrana su poboljšana cementna ljepila KERAFLEX i KERAFLEX MAXI S1.

Pročelje objekta podsjeća na kamenicu, a posvećen je povijesnom nasljeđu Ujedinjenih Arapskih Emirata i hrabrim lovcima na bisere

Za polaganje mozaika na šperploču u svlačionicama korišteno je dvokomponentno poliuretansko ljepilo KERALASTIC T, a poseban bijeli i zlatni mozaik fugiran je epoksidnom masom KERAPOXY DESIGN u koju su dodane šljokice u boji MAPEGLITTER. Ostali dijelovi bazena prekriveni mozaikom fugirani su epoksidnom masom KERAPOXY odabranom zbog svojih visokih performansi.

HIDROIZOLACIJA PODZEMNIH DIJELOVA

Neki od tunela koji služe za provedbu kontrolnih pregleda nalazili su se ispod razine tla, pa su zahtijevali potpunu hidroizolaciju. Ovaj izazov uspješno je riješen korištenjem sintetičke hidroizolacijske folije MAPEPLAN TU S i PVC trake za brtvljenje radnih spojeva IDROSTOP PVC BEC 32 ME.

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi