Hortenzija (Hydrangea spp.)

Vjenčani buketi neizostavni su dio svakog vjenčanja. Odabir cvijeća za buket bazira se na estetskom izgledu, značenju i osobnom stilu mladenke.

Neovisno o datumu vjenčanja, postoji veliki broj cvijeća koji je dostupan tijekom većine godine, te se u zajedničkom dogovoru cvjećara i mladenke može stvoriti zaista lijep i inspirativan buket.

Hortenzija (Hydrangea spp.)

Velikih cvjetnih glavica intenzivnih boja, bezmirisni cvijet lijepo će popuniti vjenčani buket ili aranžman. Hortenzija je najpopularnija u varijantama ružičaste, bijele i nebesko plave boje.

Božur (Paeonia genus)

Raskošnog je i bujnog izgleda, te krasnog mirisa i boja. Vrlo je cijenjen vjenčani cvijet, posebice za proljetna ili ljetna vjenčanja.

Velikih, nježnih latica, božuri se izvrsno uklapaju s cvijećem krem boje i sa zelenilom. Božuri mogu biti ružičaste, crvene ili bijele boje, no može ih se naći i u nijansama boje koralja, mahagonija i žute.

Margareta (Leucanthemum vulgare)

Jedan je od najpoznatijih cvjetova, dostupan tijekom cijele godine. Prihvatljive je cijene. Mogu se naći u bijeloj, žutoj ili ružičastoj boji. Simboliziraju mir i čistoću.

Amarilis

Za mladenke koje žele postići maksimalni učinak vjenčanog buketa, mogu se odlučiti za amarilis, cvijet impresivnog izgleda. Cvat je formiran laticama koje se sukcesivno otvaraju, a smještene su na dugoj stapci.

Porijeklom iz tropskih kišnih šuma Afrike i Južne Amerike, amarilis je dostupan u varijantama bijele, svijetlo žute, svijetlo zelene, ružičaste, boje lososa i crvene. Vrlo rijedak i skup cvijet, idealan je za ljetna, ali i zimska vjenčanja.

Frezija

Mirisnih cvjetova, koji mogu biti ružičasti, bijeli, ljubičasti, narančasti, crveni ili žuti. Porijeklom iz Afrike, svilenkasti cvjetovi frezije simboliziraju nevinost i povjerenje.

Ruža (Rosa spp.)

Ruže, spoj klasike i elegancije, simboliziraju ljubav, veselje i ljepotu. Iako se na prvi pogled čine tradicionalnim cvijetom, postoji bezbroj načina za aranžiranje buketa čime će postići jedinstven izgled! Uz velik broj boja, sorata i veličina te oblika, njihova je dostupnost moguća tijekom cijele godine.

Orhideja

Bezvremenski i egzotičan cvijet simbolizira ljepotu i ljubav. Pojavljuju se u velikom broju boja i veličina. Orhideje daju poseban i jedinstven naglasak u buketu, neovisno o njegovom stilu. Dostupne su tijekom cijele godine.

Kala

Elegantnog i modernog izgleda, kala daje dojam raskošnosti. Laganog mirisa, kale predstavljaju „veličanstvenu ljepotu", a idealne su za proljetna i ljetna vjenčanja.

Autor: M.R.

Izvor slika: https://unsplash.com/, https://pixabay.com/en

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi