Gladiole

Tradicija donošenja cvijeća na pogreb vrlo je stara. Cvijećem se pokazuje poštovanje ožalošćenima, te suosjećanje uz zajednički gubitak.

Simbolikom cvijeća mogu se izraziti određena razmišljanja i osjećaja o pokojniku. Cvijeće također simbolizira „prirodni" povratak tijela u prah.

Gladiole

Dugačkih stabljika s mnoštvom cvjetova, aranžmani s gladiolama su vrlo elegantnog izgleda.

Cvjetovi gladiola predstavljaju snažan karakter, iskrenost i moralnost. Pojavljuju se u različitim bojama, kao što su: bijela, ružičasta, crvena, ljubičasta, žuta i narančasta.

Ruže

Zaseban cvijet ili ukomponirane u aranžman, ruže daju ljepotu pogrebnih aranžmana. Bijele ruže izazivaju poštovanje, poniznost, mladost i nevinost. Ružičastim ružama iskazuju se ljubav, naklonost i plemenitost.

Crvenim ružama izražava se ljubav, poštovanje i hrabrost, dok tamnocrvenim tuga i bol. Žute ruže darivaju prijatelji, kako bi se iskazala snaga njihovog prijateljstva. Zasebna ruža smatra se trajnom ljubavi prema pokojniku.

Ljiljan

Cvijet ljiljana simbolizira nevinost koja se ponovno vraća u dušu koja je napustila ovaj svijet. Bijeli ljiljan predstavlja veličanstvenost i punoću, te suosjećajnost.

Gerberi

Različitih boja, gerberi simboliziraju čistoću i nevinost. Crveni gerberi predstavljaju iskrenu i dugu ljubav, a ružičasti divljenje i obožavanje.

Orhideje

Orhideje simboliziraju vječnu ljubav. Pri odabiru cvijeta, bitno je obratiti pažnju na značenje boje cvijeta orhideje. Ružičasta i bijela boja simboliziraju naklonost.

Krizanteme

Najpopularnije cvijeće za aranžmane za obilježavanje dana Svih svetih. Njihov cvijet simbolizira zahvalnost i poštovanje pokojnika.

Bijele krizanteme simboliziraju duboku tugu baziranu na odanosti, ljubavi i iskrenosti. Crvene krizanteme predstavljaju ljubav, dok ljubičaste prikazuju neizmjernu bol zbog gubitka voljene osobe.

Klinčići

Vrlo dugo se koriste kao cvijeće u aranžiranju cvjetnih aranžmana za pogreb. Crveni klinčići simboliziraju divljenje, dok ružičasti uspomenu. Bijeli klinčići simboliziraju ljubav i nevinost, slično kao i bijeli ljiljani.

Autor: M.R.
Izvor slika: https://pixabay.com/

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi