U kućanstvima je posuđe od titanija postalo svakidašnjicom, no problemi nastaju kada se ljudi ne priviknu te s njime postupaju kao s posuđem od ostalih materijala. Za pravilno održavanje i čišćenje posuđa od titanija potrebno je slijediti nekoliko naputaka.

Prilikom korištenja važno je zapamtiti da je poželjno koristiti nisku temperaturu plamena budući da se sam titanij jako brzo ugrije. Upravo zbog brzine zagrijavanja posuđa od titanija, pogotovo tavica, iznimno je bitno da ih se ne ostavi na plamenu prazne jer će posuđe promijeniti boju, a vjerojatno je i da će se dno deformirati. Za održavanje je bitno i što koristite prilikom kuhanja i pečenja tako da je najbolje koristiti po mogućnosti drvena pomagala (i rijetko plastična jer im prijeti da se otope i deformiraju ako ih ostavimo na posuđu).

Jedna od najčešćih promjena na posuđu od titanija je diskoloracija, odnosno posuđe će nakon izlaganja plamenu ili tijekom čišćenja promijeniti boju. Sama promjena boje ne predstavlja nikakvu funkcionalnu opasnost ni promjenu, već je čisto do estetskog izgleda tako da ju možete poput nekih strogo izbjegavati, ili poput drugih u potpunosti prigrliti kao ponašanje materijala izloženog elementima.

Prilikom čišćenja posuđa od titanija pokušajte ne koristiti nagrizajuća sredstva, već obični tekući deterdžent. Ako se i dogodi da je nešto zagoreno na dnu, pokušajte to otopiti kuhanjem vode s umiješanim deterdžentom.

Posuđe od titanija vrlo je zahvalno zbog svoje čvrstine materijala i izvrsne provodljivosti topline. Stoga je jedino bitno pripaziti dok pečemo kako jelo ne bi zagorjelo ili da ne ostavljamo hranu i pomagala za kuhanje preko noći kako ne bi potakla diskoloraciju.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi