Metalurgija je grana industrije koja se možda i najčešće susreće s problemom zaštite životne sredine tijekom procesa proizvodnje. Aluminij, ironično, ima mogućnost potpune reciklaže, a po istraživanjima čak 90% aluminijskih proizvoda se reciklira poslije upotrebe.

Ponekad, međutim, nije dovoljno da stanemo samo tu. Kao logičan slijed ekstruzije aluminija, javlja se potreba da se i pri plastifikaciji, kao procesu obrade, povede računa o zaštiti sredine ljudi. Jedan od načina za to predstavlja suvremena "chrome free" priprema plastifikacije, koja ne šteti životnoj sredini. Kvalitetna zaštita zagarantirana je procesom ove ekološki čiste tehnologije, jedinstvene u Tehnomarketu i daleko zastupljenije u zemljama Zapadne Europe.

Pri "Henkel chrome free" tretmanu pripreme za plastifikaciju, koju koristi Tehnomarket, eliminirani su teški i toksični metali koji su štetni po životnu sredinu, dok sam process ima certifikat Qualicoat certifikatom A003. Priprema profila radi se u sedam faza, u kadama ispunjenim rastvorima koji omogućuju čišćenje i ispravno vezivanje praha za površinu aluminijskih profila.

U skladu s tehničkim mogućnostima proces plastifikacije moguć je na svim profilima od minimalnih 2 m do čak 6,9 m dužine. Nakon završene pripreme profila i njihovog sušenja slijedi potpuno automatsko nanošenje praha koji nakon finalne polimerizacije u posebnoj peći formira zaštitni sloj debljine 60 do 80 mikrona na površini profila.

Države Europske Unije ustanovile su definitivne prednosti ovog ekološkog procesa i propisale upravo ovaj tip pripreme za objekte poput kliničkih centara, škola i javnih ustanova. Ne samo to, već je i po regulativi European Regulation on Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (REACH) izdatom od strane Europske komisije "chrome free" tehnologija, kao jedina ekološka opcija, po standardu ISO 12206 obavezna na svim arhitektonskim objektima i za njenu implementaciju dat je rok do 2021. godine. U Srbiji će ovaj zakon, u skladu s približavanjem Europskoj Uniji, sasvim sigurno biti prihvaćen.

Ekološka svijest kompanije Tehnomarket ne završava tu, već se nastavlja i u proizvodnji energetski efikasne stolarije i ostakljenih fasada, počevši od samog aluminija kao najrecikliranijeg metala na svijetu, preko ekološkog "chrome free" procesa površinske zaštite do izuzetnih toplinskih performansi gotovih elemenata koje utiču na smanjenje utroška energije čak do 25% u odnosu na standardnu stolariju, poput LINEAL W-THERM 104 prozora pogodnog za ugradnju u pasivne kuće.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi