Povijesno gledano, čovjek se oduvijek borio protiv vode. Nekada uspješno, nekada manje uspješno i kroz povijest konstantno su se unaprjeđivale tehnologije i načini koji su za cilj imali samo jedno – spriječiti prodor vode. S obzirom na samu strukturu vode, sve više pažnje se pridavalo razvijanju kemije materijala. Današnji materijali za hidroizolaciju su iznimni u svojoj funkciji i svojstvima.

Hidroizolacija je širok pojam te predstavlja različite tehničke postupke kojima štitimo dijelove objekta koji su privremeno ili stalno pod utjecajem vlage i vode. pojam hidroizolacije predstavlja jednu od mogućih mjera zaštite od vode, konstrukcije i unutarnjih prostora. pristup zaštiti konstrukcije od djelovanja vode treba obuhvatiti vrstu podloge, odabir hidroizolacijskog materijala, ali i odabir educiranog izvođača hidroizolacija.

Šteta na krovovima i zgradama

Šteta na krovovima i zgradama uzrokovana je starenjem i trošenjem. predviđena opasnost je već napola smanjena, stoga, otkrijte opasnost i zaštitite objekte! sunce, kiša, vjetar, snijeg i led – krovovi moraju biti u stanju izdržati najnepovoljnije vremenske uvjete i visoka opterećenja. Vremenski uvjeti, s obzirom na svoje svojstvo nestalnosti, imaju izuzetan utjecaj na vremenski vijek krova. prije ili kasnije doći će do prodora vode kroz pukotine koje će uzrokovati strukturna oštećenja. a u slučaju starih bitumenskih membrana – opasnost je još veća. i bliža. na mjestima gdje je najveća opasnost, mjere zaštite moraju se poduzeti dovoljno rano – bolje spriječiti, nego liječiti.

Ceresit sustavi za hidroizolaciju osiguravaju pouzdanu zaštitu od vode na vertikalnim i horizontalnim površinama objekta u novogradnji, prilikom obnove ili prilikom hitnih popravaka na objektu. Ceresit u svom asortimanu ima proizvode na cementnoj bazi, na bazi polimera te rješenja na bazi silikona za površinske popravke.

Zašto moramo izvoditi radove hidroizolacije?

Obnova kupaonica i kuhinja bitan je zahvat koji iziskuje dobro promišljanje i znatna financijska sredstva. izmjena vodovodnih instalacija, sanitarija i keramičkih pločica samo je jedan dio priče. Drugi dio, ali skoro najvažniji dio je hidroizolacija. zašto je hidroizolacija bitna? Hidroizolacija je bitna kako bi se spriječio prodor vode i vlage u podove i zidove doma i potencijalne štete koje su uzrokovane kasnijim prodorima. Hidroizolacija sprječava kapilarno uvlačenje vode u sloj ljepila, smanjuje stres od toplinske deformacije i na taj način smanjuje rizik od odvajanja ljepila.

Ne štedite prilikom hidroizolacije! Važnost pravilnog izvođenja hidroizolacije ispod podnih podloga, pogotovo kada govorimo o terasama, balkonima, kupaonicama i drugim prostorijama izloženih vlazi, uočili su svi majstori koji danas svoje probleme rješavaju upotrebom vodone propusnog premaza za fleksibilno brtvljenje Cl 51 i brtvene trake Cl 82.

Ceresit u svojem asortimanu nudi hidroizolaciju na cementnoj bazi.

Ceresit CR 65 – Vodonepropusni premaz

  • Vodonepropusan
  • Dobrih propusnih karakteristika
  • Stabilnog volumena

Ceresit CR 166 – Fleksibilni 2-komponentni vodonepropusni premaz

  • Fleksibilan
  • Premošćuje pukotine
  • Otporan na koroziju
  • Štiti armiranji beton

Ceresit CR 90 Crystaliser – Trostruka zaštita od vode

  • Vodonepropusni sloj
  • Proces kristalizacije – učinkovita barijera od prodiranja vode
  • Samozacjeljivanje pukotina

CR 90 Crystaliser

Trostruka zaštita od vode Cr 90 Crystaliser je više od običnog vodonepropusnog sloja. To je napredan, snažan proizvod s TrosTrUKom zaštitom ostvarenom nanesenim slojem i procesom kristalizacije.

Ceresit Cr 90 služi za vodonepropusnost i parootpornost nedeformiranih mineralnih podloga. Ceresit Cr 90 ima trostruku namjenu – stvara vodonepropusni sloj na površini podloge, štiti od kapilarnog prodora vode i samozacjeljuje pukotine. soli netopive u vodi prodiru u kapilarnu strukturu betona gdje kroz kontakt s vodom postupno tvore kristale. Taj proces stvaranja kristala s vremenom vodi do potpunog zatvaranja kapilarnih pukotina koje u konačnici sprečavaju prodiranje vode u beton u oba smjera. stoga, kristalizaciju možemo vidjeti kao dodatnu zaštitu podloge u slučaju lokalnog oštećenja ili pukotina površinskog sloja uzrokovanih statičnim opterećenjima.

Ceresit Cr 90 koristi se u sistemu s brtvenom trakom Ceresit Cl 82 na spojevima između zidova i podova te radnih i diletacijskih fuga.

HENKEL CROATIA d.o.o.
HENKEL CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Dostava prema dogovoru s Vašim komercijalnim zastupnikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi