Električno grijanje klasičnim radijatorima, maksimalan komfor i ušteda.

Ovim Vam putem želimo predstaviti novu generaciju grijanja na struju koja sadržava sve najbolje iz klasičnog centralnog grijanja te koristi na nov način, bez potrebe za cijevima, ventilima, peći, pumpama i sl. Jednostavno se i brzo postavlja uz maksimalnu mogućnost regulacije i komfora, bez velikih zahvata i bušenja, uz sav komfor centralnog grijanja.

Radi se o aluminijskim radijatorima, na koje je priključen mali kotao u obliku još jednog članka, on sadrži grijač, regulator, zaštitu i sve što je potrebno za samostalan rad radijatora, bez peći i cijevi, kao ni pumpe. Medij za prijenos topline je termo ulje te se na taj način najbolje iskorištava i prenosi energija, pošto se energija oslobađa u samom radijatoru, sva toplina odlazi u prostor koji grijemo i gubici energije su 0%.

Okvirni proračun potrebne snage je da za jedan kvadrat prosječne visine 2,6 m treba 120 W, dakle jedan članak ili rebro po kvadratu, to je računica gdje teško možete pogriješiti, jer je rađena prema temperaturi radijatora 60 stupnjeva, dok je rezerva snage kada stavite regulator na 90 stupnjeva za vrijeme ekstremnih hladnoća, ali najviše ovisi o izolaciji kuće ili stana, to je podatak za prosječnu klasičnu gradnju.

Uz 12 modela radijatora od 3 članka pa sve do 30 članaka širine od 2.5 m, uz visine od 35, 60, 70 cm te kupaonske radijatore, tzv. lojtre možemo lako doći do proračuna energije potrebne za zagrijavanje prostora. Uz to, radijatori Viking imaju slobodnu lijevu stranu za mogućnost kombiniranja sa solarnim ili grijanjem na drva, tj. bilo kojeg izvora grijanja cijevima, s time da se tražena temperatura ako izvor vode nije dovoljno topao dogrije s električnim grijačem te je idealna kombinacija sa solarnim grijanjem kada se umjesto ulja koristi voda.

Uvijek je bolje kod proračuna staviti više članaka, jer s većim protokom toplog zraka mogu raditi na nižoj temperaturi i kvalitetnije i zdravije zagrijati prostor uz rezervu snage za ekstremne temperature kada možete povećati radnu temperaturu s 60 sve do 90 stupnjeva celziusa. Radijatori su klasični člankasti aluminijski radijatori za centralno grijanje, te se u njima nalazi cijevni grijač i termo ulje, koje se ne treba nikada mijenjati, te nema potrebe za nikakvim održavanjem, a predviđeni vijek im je veći od 20 godina.

Mogu se pojedinačno uključiti u struju iz utičnice, a mogu se i povezati u sustav preko kablova u kanalicama uz pod ili povezivanjem preko bežične RF mreže i upravlja se svima zajedno klasičnim sobnim termostatom, što nije nužno, jer svaki radijator ima i svoj termostat na sebi te se mogu priključiti u najbliže utičnice.

Mi Vam isporučujemo kompletne gotove radijatore, koje je potrebno samo priključiti u utičnicu i objesiti na zid, na zidne nosače, koji se buše u zidu s 4 rupe po radijatoru, Gruba matematika je da je potrošnja struje oko 50 kn/m2 godišnje, dakle za 100 m2 je 5000 kn godišnje u Zagrebu za obitelj koja živi cijelu godinu u kući uz plaćanje na rate kroz godinu.. Kvaliteta topline je identična svakom grijanju, jer se koriste klasični radijatori, i rade na standardnim temperaturama, a kad usporedimo s grijanjem na struju preko peći, onda je ovaj sustav u prednosti jer nema gubitaka na cijevima i peći, nema pumpe, odzračivanja, dopuna i sl. a termo ulje je puno bolji vodič topline od vode.

Te je bitno da možete svaki radijator podesiti na različite temperature i u različita vremena te time bitno uštedjeti, jer ne grijete spavaće sobe danju, kao ni dnevnu sobu noću i sl. Na monofazni priključak možemo spojiti oko 9kW do max 12 kW ovisno o mreži, a iznad toga je potreban trofazni priključak.

Telefonskim uključivanjem zagrijavate svoje kuće ili vikendice prije nego ste došli, te izbjegavate smrzavanje satima dok čekate toplinu.

Viking grijanja su uz 36 mjeseci jamstva na električni sklop, te 12 godina na aluminijske dijelove, najprihvatljiviji način električnog centralnog grijanja na tržištu, koji ujedinjuje sve najbolje od klasičnog grijanja na jedan sasvim nov, kvalitetan i godinama potvrđen način.

Više informacija:

Za sastanke molimo Vas da nazovete kako bi dogovorili termin radi terenske prirode posla.

Viking d.o.o.
Tel.: +385 1 3473 297,
Fax: +385 1 3358 668
Mob: +385 98 99 88 426
Mail: viking@viking.hr
Web: www.viking.hr

Budite slobodni obratiti nam se za besplatnu ponudu na link

VIKING d.o.o.
VIKING d.o.o.
Internet adresa

Prodaja i ugradnja na području cijele Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi