Caffe bar, nalazi se u stambeno-poslovnoj zgradi u naselju Špansko. Kupljen je u grubom roh-bau stanju. Zgrada je imala građevnu i uporabnu dozvolu, ali je za lokal trebalo ishoditi privođenje lokala konačnoj namjeni i uporabnu dozvolu. Prostor je veličine 50 m2, a sastoji se od glavne prostorije za usluživanje gostiju, sanitarija za goste, te sanitarije za osoblje i spremišta.

Interijer je elegantan i pročišćen, jednostavnih, blago zakrivljenih linija. Karakterizira ga zeleni meandar, odvojen od nosive konstrukcije prostora. Na krajevima meandar završava indirektnom rasvjetom, tako da djeluje kao da lebdi u prostoru. U međuprostoru su skriveni ventilacioni kanali, zvučnici i rasvjeta. Meandar je izbušen rupama različitih veličina, kroz koje izlazi svjetlo. Šank se nalazi nasuprot ulazu, jednostavan, bijele boje, zaobljenih uglova.

Nije predviđeno sjedenje uz šank. Mobilijar je također u bijelo zelenim bojama; podijeljen na sjedenje na foteljama ili oko stolova. Pod je tamna keramika, dok je preostali dio zidova bijeli. Ulazna stijena je staklena cijelom dužinom, što omogućuje prodor dnevne svjetlosti. Caffe bar je zahvaljujući prirodnom svjetlu, te igri umjetne rasvjete idealan za ispijanje dnevnih kava, ali i za večernja druženja u ugodnom ambijentu.

Tlocrt i presjeci u punoj veličini (PDF, 504 kB).

Fotogalerija (9)

Image
Ured arhitekta Križnjak

Autor: URED ARHITEKTA KRIŽNJAK

Potreban Vam je projekt kuće, zgrade ili hotela, želite adaptirati ili urediti Vaš dom ili poslovni prostor ili trebate legalizirati Vaš objekt, kompletno uređenje od projektiranja do nadzora povjerite UREDU ARHITEKTA KRIŽNJAK. Potrebne informacije saznajte putem dolje navedenih kontakata i linkova.

Kontakt:

Ured arhitekta Križnjak
Tel/fax: 01/ 61 85 611
Mob: 091/ 66 66 221
Kontakt osoba: Robert Križnjak, dipl.ing.arh.
Pošaljite e-mail
www.kriznjak.com
Facebook: Arhitektonski studio Križnjak

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi