Ponekad poželimo unijeti malo promjene u prostor u kojem živimo, a da pritom nemamo preveliki trošak. Tako često u dnevnom boravku promijenimo jastuke ili zavjesu, u kuhinji promijenimo stolnjak i slično.

Najmanje se preuređuju kupaonice jer sama pomisao na uređenje asocira na velike troškove. No, danas se ipak i u kupaonici može promijeniti jedna mala stvar koja će napraviti značajnu promjenu na cjelokupni dojam ove prostorije. Radi se o aktivacijskoj tipki na vodokotliću čija je zamjena vrlo brza i jednostavna.

Na primjer, široku ponudu nudi Geberit čije se tipke prilikom zamjene samo lagano podignu i zamijene. Sve njihove tipke imaju dvije capice koje se stisnu, podignu i izvade.


Postupak zamjene tipke

Kako odabrati idealnu tipku

Izgled tipke i materijal njezine površine imaju veliki utjecaj na impresiju unutrašnjosti kupaonice. Odabir temeljite na uređenju ostatka kupaonice i izaberite nešto što će se uklopiti u vašu kupaonicu, ili pak uzmite svoj omiljeni uzorak. S obzirom na ponudu, kreativnost nema granica.

Ako želite prilikom kupovine isprobati kako bi tipka stajala na vašem zidu, u Geberitu ima brošura s ilustracijama raznih tipki za aktiviranje ispiranja u stvarnoj veličini i sigurno će vam pomoći pri odabiru.

Budući da je brošura u veličini tipke možete je doslovno staviti na zid i vidjeti kako se uklapa. Presavijte lijevu stranu brošure i pustite mašti na volju.


Primjer tipke iz brošure "Izbor je na vama"

Površina tipke može biti od stakla, kamena, drva, u boji vaših zidova… Vrlo je atraktivna tipka od škriljevca.


Aktivacijska tipka od škriljevca

Postoji i mogućnost kupnje tipke bez završne obrade, odnosno možete dati izraditi nešto po želji.

Model aktivacijske tipke bez završne obrade

Ako ste među onima koji prije odlaska u kupnju najprije vole isprobati alate za vizualizaciju kako bi barem otprilike pronašli ono što im se sviđa – imamo savršeno rješenje!

Digitalni izložbeni salon na web stranici Geberita omogućava vam da online odaberete stil tipke (okrugli, pravokutni, beskontaktni, inidividualni), boju (širok raspon), funkciju (uklanjanje neugodnih mirisa, mogućnost ubacivanja stikova za dezinfekciju, bez dodira, daljinsko aktiviranje ispiranja, individualiziranu), a možete pogledati i modele tipki u gotovim kupaonicama kako biste lakše pronašli inspiraciju. Zavirite u digitalni izložbeni salon i kombinirajte boju zidova i tipki!

Prednosti Geberit tipki za ispiranje

Iako je vizualna komponenta ovih tipki vrlo bitna, ne smijemo zanemariti njihove funkcije. Kao jednu od bitnijih navest ćemo dvokoličinsko ispiranje vode čime se ostvaruju značajne uštede.


Veliki krug – veliko ispiranje, mali krug – malo ispiranje

Osim dvokoličinskog ispiranja WC školjke i vrlo lake zamjene tipke ako poželite osvježiti prostor, navodimo još nekoliko prednosti Geberit tipki: beskontaktno ispiranje WC školjke, okvir za ubacivanje stika za osvježavanje u vodokotlić, učinkovitu jedinicu za uklanjanje neugodnih mirisa, postoji mogućnost ugradnje u ravnini zida s materijalom prema želji kupca.

Također, određeni modeli tipki imaju mat premaz za lakše čišćenje i na njima ne ostaju otisci prstiju.

Sve je traženije beskontaktno aktiviranje ispiranja (bez dodira) i iako zahtijeva električni priključak sve više postaje normom. Ove elektronske tipke s infracrvenim senzorima omogućavaju ispiranje vode bez ikakvog kontakta ili pritiska gumba što je i vrlo higijenski.


Aktiviranje ispiranja bez dodira

Sigma aktivacijske tipke

Kako bi se tipke za aktiviranje Geberit jednostavnije mogle pridružiti odgovarajućim vodokotlićima, uvijek nose zajedničko „prezime": Sigma, Omega ili Delta. U ovom članku predstavit ćemo Sigma tipke jer gradnja Sigma montažnog elementa kasnije omogućava dodatne funkcije.

Tipke iz Sigma linije većinom sadrže dvokoličinsko ispiranje. Primjerice, istaknut ćemo tipke Sigma50 i Sigma21.


Aktivacijska tipka Sigma21

Tipka Sigma50 dostupna je u čak 8 boja, a površina može biti staklena, kamena, plastična ili metalna. Sigma21 dostupna je u četiri boje, a pokrovna ploča izrađena je od stakla ili škriljevca.

Obje tipke imaju dostupan okvir za ubacivanje dezinfekcijskih kocki u vodokotlić, te su pogodne za nadogradnju s modulom za odzračivanje Geberit DuoFresh (uklanjanje neugodnih mirisa iz WC školjke).

U kombinaciji s odgovarajućim ugradbenim vodokotlićem, tipke za aktiviranje ispiranja Geberit iz palete Sigma pokrivaju veliki raspon različitih mogućnosti primjene i funkcija s naglaskom na udobnost.

Odaberite tipku koja najbolje odgovara vašim potrebama i stilu vaše kupaonice. Vaša kupaonica, vaš dizajn.

Fotogalerija (17)

Image
Ana Perković

Autor

GEBERIT PRODAJA d.o.o.
GEBERIT PRODAJA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost u svim većim trgovinama sanitarijama i keramikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi