Filter za kavu ima široku primjenu u kućanstvu. Na primjer, filteri za kavu u obliku vrećice mogu vam poslužiti kao zamjena za lijevak. Trebate samo odrezati donji dio vrećice kako bi dobili odgovarajući otvor. Zahvaljujući takvom lijevku uspjet ćete bez rasipanja presuti brašno, kavu ili šećer.

U svježim sirevima i jogurtima često ima previše tekućine koja nam ne treba i samo nam smeta prilikom pripreme jela. I tu može uskočiti filter za kavu – položite ga u cjedilo ljevkastog oblika i napunite svježim sirom, vrhnjem ili jogurtom. Zatim cjedilo postavite iznad neke posude ili zdjele i ostavite nekoliko sati u frižideru da se ocijedi.

Filter za kavu može se primijeniti i kod začina za juhu. Začine stavite u filtar i zavežite ga kuhinjskim koncem. Nakon toga ga stavite u lonac s juhom i kad bude skuhana maknite vrećicu za začinima. S ovim postupkom nećete trebati posebno odvajati začine.

Imate li djecu vjerojatno često zamažu svoju odjeću jedući sladoled. To možete izbjeći korištenjem filtera za kavu. Gornji rub filtera presavijte, na dnu vrećice napravite rupu i kroz nju provucite štapić sladoleda. ne samo da ćete izbjeći mrlje, nego će i djetetu biti zabavnije lizanje sladoleda.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi