Mislili ste da je jedina uloga Aspirina da vam pomogne kada se razbolite? Bili ste u krivu jer Aspirin može poslužiti u raznim drugim situacijama. Na primjer, idealan je za uklanjanje mrlja od znoja. Dovoljno je zdrobiti dva Aspirina i prašak koji dobijete umiješate u 100 ml tople vode. Zatim dva do tri sata umrljano mjesto na odjevnom predmetu namačite u otopini koju ste dobili.

Osim za mrlje od znoja, ove tablete mogu poslužiti i za uklanjanje mrlja od jaja s odjeće. Aspirin vam može pomoći i u njezi vašeg vrta i rezanog cvijeća. Prašak Aspirina može pomoći rastu korijenja, a ako ga pomiješate s vodom može se koristiti kao sredstvo protiv gljivica. Za tretiranje tla preporučuje se doza od pola ili cijele tablete Aspirina na jednu litru vode. Rezanom cvijeću možete produžiti vijek trajanja tako da Aspirin zdrobite i stavite ga u vazu s vodom prije nego što stavite cvijeće.

Ova tableta ima još jednu neobičnu ulogu – može vam pomoći s ispražnjenim akumulatorom. Dobro ste pročitali – ako vam se dogodi da auto ne može upaliti jer je akumulator prazan možda ćete uspjeti upaliti automobil ako u akumulator stavite dva Aspirina. Naime, Aspirin u sebi ima acetilsalicilnu kiselinu koja u reakciji sa sumpornom kiselinom u akumulatoru stvara dodatni naboj.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi