Božićna zvijezda (Euphorbia pulcherrima)

Božićne praznike karakterizira razdoblje veselja i dobrog raspoloženja. Za potpuniji božićni doživljaj, biljke trebaju biti smještene na povoljnom položaju koji odgovara njihovim potrebama, ali i dobiva određenu pažnju.

Azaleja (Rhododendron simsii)

Velikog broja varijeteta, postiže visinu između 20 i 45 cm. Tijekom zimskih dana, idealno mjesto za azaleju je prozorska daska, posebno u negrijanoj prostoriji (između 13 i 16°C). Zalijevati po potrebi.

Božićno drvce

Božićna drvca neizoistavni su dio svakog božićnog ugođaja. Rezani ili posađeni u posudi. Za duži miris i manje otpadanje iglica, postavite rezani bor u posudu s vodom. Božićna drvca u posudi, u zatvoreni prostor smjestite što kasnije.

Božićna zvijezda (Euphorbia pulcherrima)

Glavna je "zvijezda" božićnog ozračja. Suptropska je biljka, porijeklom iz Meksika. Najpoznatije su one crvenih i zelenih "latica", što su zapravo brakteje, obojani pricvjetni listovi. Boja brakteja varira od bijelih, rozih do crvenih, različitih boja i uzoraka.

Ciklama (Cyclamen persicum)

Vrlo popularna zimska biljka jer može podnijeti i niže temperature prostorija (minimalno 15°C). Uz pravilnu brigu, može cvasti dulje od 8 tjedana. Pojavljuju se u nijansama ružičaste, bijele, ljubičaste, no za Božić su najidealnije crvene nijanse. Listovi su srcolikog oblika, prošaranih srebrnim uzorcima.

Božikovina (Ilex aquifolium)

Izrazito lijepih, dekorativnih listova s crvenim bobicama. Ukomponirana u vijence ili stolne aranžmane, Božiću će dati veseliju notu i unijeti boju u dom. Ljekovitih je svojstava, ali njezini crveni plodovi su otrovni za djecu.

Imela (Viscum album)

Svečanog izgleda, poluparazitska je biljna vrsta koja se pojavljuje na drveću. Idealna je za božićne aranžmane. Zbog svojih ljekovitih svojstava, koristila se u ljekovite svrhe.

Amaryllis (Amaryllis belladonna)

Paleta boja njegovih cvjetova rasprostire se od snježno bijelih, blijedo ružičaste do klasične crvene boje latica. Cvate od kraja prosinca pa do kraja travnja. Egzotičnog izgleda, zadobiva sve veću pozornost u odnosu na ostalo božićno bilje.

Autor: M.R.

Izvor slika: https://pixabay.com/, https://unsplash.com/

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi