Drvo je vječito u trendu i omiljen je materijal prilikom uređenja interijera i eksterijera. Samim time raste potreba za bojama koje imaju ulogu zaštite i dekoracije drva.

Najčešće se koriste akrilne boje za drvo, odnosno na bazi vode, te uljane. Sve je popularnija kupnja boje u spreju. Jedina mana ovakvog načina bojanja je u tome što se mora nanositi u više slojeva i pokriva se mala površina. Oštećenja se lakše prekrivaju klasičnim bojanjem. Na tržištu se nalazi široka paleta boja u spreju, i to po povoljnim cijenama.

Akrilne boje za drvo

Bojenjem stolarije, komada namještaja ili drvenih dekoracija osvježit ćete svoj prostor i stvoriti ugodniji ambijent. Ako vam je vrlo bitno da koristite proizvode koji nisu štetni za zdravlje tada su za vas idealne akrilne boje za drvo na vodenoj bazi. Nisu toksične i ne sadrže teške metale zbog čega su prikladne za bojenje površina koje zahtijevaju visok stupanj higijene i redovito održavanje.

Akrilne boje koriste se, između ostaloga, za bojenje vrata i prozora i to prvenstveno zbog karakteristika kao što su brzo sušenje, te nakon završetka bojenja nema jakih mirisa, odnosno smrada kao kod nekih drugih tipova boja. Osim toga, za razliku od uljanih, kod akrilnih boja ne dolazi do pucanja slojeva nakon što se osuše.

S obzirom na to da se za akrilne boje kao razrjeđivač koristi voda nazivaju se i vodene boje za drvo.

Boje za drvo na vodenoj bazi

Vodene boje za drvo odlične su za prekrivanje oštećenja u drvu. Osim toga, pružaju zaštitu od vremenskih i mehaničkih utjecaja, raznih nametnika, te mogu imati i ulogu dekoracije. Omiljene su od strane svih „uradi sam" kreativaca jer su idealne za kućne dekoracije.

Uljane boje za drvo

Dok je nakon nanošenja određenih boja obavezno potrebna još dodatna zaštita drva lakom to je rjeđe slučaj kod uljanih boja. Ova vrsta boja većinom se koristi za zaštitu građevinske stolarije. Pruža zaštitu od vremenskih utjecaja i stolariji na koju se nanosi produžuje vijek trajanja. Uljane boje za drvo izrađene su od sintetičkih i alkidnih smola, pigmenata, razrjeđivača i aditiva, a uglavnom se nanose kistom, četkom ili valjkom.

Boje za drvo namijenjene su apsolutno svima, koriste ih profesionalci, dizajneri interijera, restauratori namještaja, stolari… Njihova cijena ovisi od proizvođača do proizvođača, no na tržištu postoji veliki izbor, od uljanih do akrilnih, po zaista atraktivnim cijenama.

S redovitim i pravilnim održavanjem stolarija će imati duži vijek trajanja. To se pogotovo odnosi na vanjsku stolariju koja je izložena sunčevim zrakama i vremenskim neprilikama. Nije dovoljno samo kupiti odgovarajuću boju, već je za uspješno odrađen posao ključna priprema podloge i upotreba impregnacije. Zato prije rukovanja obavezno pročitajte upute na pakiranju, a možete potražiti i savjet stručnjaka.

Brinite se za zdravlje vaše stolarije, a odabirom željenih boja ostvarite ugodan prostor s posebnim ugođajem.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi