Boje su svuda oko nas. Živimo s njima i volimo ih. Na poseban način razvijamo odnos prema bojama i prema njima prilagođavamo mnoge stvari u životu. Odjeću, obuću, namještaj u domu i uredu, automobil itd. – sve to kupujemo razmišljajući upravo o boji. Naravno, o njima razmišljamo i kada uređujemo kupaonicu!

Plava, zelena, žuta, crvena, narančasta, ljubičasta – boje su koje kupaonicu čine posebnom. Ovisno o veličini prostora, boje u kupaonici biramo u odnosu na stil uređenja kupaonice. Također, moramo voditi računa i o kupaoničkim elementima.

Materijal, oblik i stil kupaoničkih elemenata tri su vrlo bitna elementa koji čine konačnu sliku kupaonice. No, koja će boja prevladavati u prostoriji, ovisi o vašoj konačnoj odluci, odnosno o tome koju boju više volite. Kako kupaonica danas nije više samo mjesto za održavanje higijene, njezinom uređenju posvećujemo sve više pažnje. Danas se keramičke pločice mogu pronaći u svim bojama. Stoga, odlučite li se za varijantu da cijelu kupaonicu opločite, ne brinite: izbor pločica u boji je ogroman! Iako se žarke boje izbjegavaju u malim prostorima, nisu rijetkost i manje kupaonice čije zidove krase upravo te boje.

Naravno, ni crvena, kraljica među bojama, nije izostavljena iz uređenja kupaonice. Vrlo upadljiva, dinamična i efektna crvena je boja za odvažne. U kombinaciji s prirodnim izvorom svjetlosti crvena boja "otvara" prostor i vodi glavnu riječ. Naravno, i kupaonički elementi moraju se birati u skladu s crvenom bojom. Danas se u boji mogu pronaći radijatori, umivaonici, pipe… Police crvene kupaonice može krasiti bilje, razni mali ukrasi…

Crvena je boja ljubavi. Savjetujemo da kupaonicu uredite upravo u tom ozračju. Uz pomoć crvene boje moguće je stvoriti vrlo snažne efekte koji će stvoriti sliku dinamične i eksplozivne kupaonice koja je postala centralna prostorija vašeg doma. Unesite u uređenje kupaonice sebe pa, volite li crvenu boju, dozvolite joj da vodi glavnu riječ! Crvena zrači energijom, daje snagu i živost. Uz crvene zidove kombinirajte crvene pločice, okvire za ogledala, držače za ručnike… Postoji bezbroj ideja, samo ih treba realizirati…

Žuta spada u kategoriju nježnih boja za kupaonicu. Ako ste se odlučili da vaša kupaonica zaživi u tonu te boje, nećete pogriješiti jer žuta ne zahtijeva mnogo. U kombinaciji s prirodnim tonovima žuta kupaonica odiše svježinom i svjetlošću. Žuta ispunjava prostor vedrinom i djeluje vrlo smirujuće.

Plava boja na prvi pogled u kupaonici djeluje snažno. No, s druge pak strane plava djeluje smirujuće. Za manje prostore nije prikladna jer smanjuje prostor, no u kombinaciji s bijelom bojom (npr. bijelim pločicama, fugama, kupaoničkim elementima) prostor može itekako osvježiti. Crveni ili crni detalji najviše odgovaraju plavoj kupaonici. No, i ovdje kao dobar dodatak'proširenju'prostora mogu poslužiti velika ogledala.

Preuređujete li kupaonicu, razmislite o boji prostora. Ona odaje vaš stil i na neki je način predvodnica cjelokupnog uređenja kupaonice. Danas više nisu moderne bijele kupaonice. Teži se promjenama u znaku dinamičnosti i šarenila. Naravno, pri tome se vodi računa o konačnom izgledu kupaonice koja je uređena po pravilima modernog dizajna.

Sitni kupaonički detalji kupaonici daju poseban "štih". U ponudi je sve više tih malih slatkih elemenata koje moramo negdje smjestiti. Biramo najprikladnije mjesto, no vodimo računa da su i ti elementi u boji. Vraćamo se na početak naše priče gdje kažemo da su boje svuda oko nas. Stoga započnimo dan "okupani" bojama i njihovom svježinom i zaboravimo na pravilo da kupaonica uvijek mora biti bijela…

Izvor: Časopis MOJA KUPAONICA

ENERGETIKA MARKETING d.o.o.
ENERGETIKA MARKETING d.o.o.
Internet adresa

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi