Bipolarni ionizatori njemačkog proizvođača Bioclimatic smanjuju ukupan broj mikroorganizama u zraku u prostoriji za gotovo 90% i time postižu vrijednosti slične onima kod nošenja maske klase FFP2. To su potvrdili rezultati istraživanja koje je nedavno provedeno u Njemačkoj.

U mjerenjima koja su provedena u stvarnim uvjetima njemački istraživači su otkrili kako se hlapivi organski spojevi (VOC) u zraku u zatvorenim prostorima pouzdano mogu ukloniti primjenom bipolarne ionizacije. Uz to, tvrtka Bioclimatic, njemački proizvođač rješenja za pročišćavanje zraka koja se temelje na tom načelu, još je 2020. godine dokazala da su njezini proizvodi učinkoviti i protiv virusa kao što je SARS-CoV-2. To znači da se organizatori raznih priredbi sada mogu osloniti na dokazano učinkovito sredstvo kako bi ponovno i sigurno mogli održavati svoja događanja u skladu s pravilima za zaštitu zdravlja.

Rezultati istraživanja potvrđuju potpunu učinkovitost bipolarnih ionizatora Bioclimatic. Analiza je provedena na Institutu za prehrambenu kemiju Sveučilišta Leibniza u Hannoveru i Higijenskom institutu Biotec u Güterslohu.

Istraživači su uzorkovali i analizirali zrak u zatvorenom prostoru tijekom priredbe na kojoj se okupilo 90 osoba u trajanju od 5 h. Mjerenja su provedena u prosincu prošle godine u dvorani ‘Cavallo Royal Reithalle’ u Hannoveru. Ventilacijski sustav bio je opremljen s dva ionizacijska modula tipa Aerotron 1200 RM, pri čemu su u obzir uzimani volumen prostorije, područje primjene i protok zraka. Rezultati su potvrdili kako je spriječeno progresivno nakupljanje VOC-ova uzraku u prostoriji.

Isto tako, ukupan broj mikroorganizama u zraku dok su uređaji radili smanjen je za oko 90%, a broj iznimno otpornih spora gljivica za oko 50%. Pritom nisu pronađene toksikološki bitne koncentracije onečišćujućih tvari, kao niti štetnog ozona koji se pojavljuje kod drugih sistema ionizacije. Kao rezultat toga može se reći da ionizacijski moduli u zraku u prostoriji učinkovito uklanjaju VOC-ove, ali i viruse kao što je i koronavirus.

Predstavnik njemačkog organizatora koncerata Cavallo Concerts također nije krio oduševljenje takvim rezultatima. “Zaštita zdravlja naših gostiju naš je glavni prioritet. Naravno, tim više smo zadovoljni što je središnji element našeg sigurnosnog koncepta dokazano učinkovit i što je rizik od zaraze koronavirusom sveden na prihvatljivu razinu, čak i na događajima u zatvorenom prostoru. Sada čak i sa znanstvenom potvrdom,” naglašava Torsten Block iz Cavallo Concertsa.

Uz sve to, uređaji Bioclimatic imaju i dodatnu povoljnu značajku. Naime, osim virusa i bakterija, pouzdano uklanjaju i razne mirise. Uostalom, njihova je primjena već odavno iskušana u praksi, za što je dobar primjer Zračna luka Frankfurt-Main koja Bioclimaticove uređaje koristi već više od deset godina. Na takva rješenja oslanjaju se i rukometni klub TSV Hannover-Burgdorf, Državno kazalište Donje Saske i Hanoverska kazališna kuća.

Znanstvene studije nedvojbeno dokazuju: pročišćivači zraka ‘Made in Germany’ mogu značajno doprinijeti suzbijanju pandemije i značajnom poboljšanju kvalitete zraka u zatvorenim prostorima. Tako u prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi Bioclimaticovi uređaji značajno smanjuju rizik od zaraze. Osim velikih dvorana za organizaciju raznih priredbi, u takve se prostore ubrajaju i uredi, učionice, blagajne u supermarketima, čekaonice i sportske dvorane. Uz to, Bioclimaticovi ionizatori zraka donose značajne ekonomske uštede povišenjem kvalitete zraka u prostoru i smanjenjem potrebne količine svježeg zraka.

U usporedbi s uobičajenim filtrima za zrak, Bioclimaticova rješenja rezultate postižu i na površinama. Naime, ioni se prirodnim strujanjem zraka rasprostiru po cijeloj prostoriji i uklanjaju viruse tamo gdje se nalaze: u oblacima aerosola. Za razliku od toga, uobičajeni filtri najprije ih moraju usisati, a zatim ih izdvojiti. Ionizatori zraka Bioclimatic djeluju proaktivno i izravno utječu na zrak u prostoriji. Time se također ostvaruje upravljivost troškovima rada i održavanja.

Bioclimatic u svojoj ponudi ima prostorne ionizatore zraka, od najmanje Piramide do zidnih i stropnih modela, zatim uređaje za ugradnju u centralne sisteme klimatizacije i ventilacije, kao i modele za postavljanje u automobile, autobuse i liftove.

EMA d.o.o., Zagreb
EMA d.o.o., Zagreb
Internet adresa

Osigurana dostava na području cijele Hrvatske i na području Albanije, BiH, Crna Gore, Kosova, Makedonije, Malte, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi