Šimšir (Buxus sempervirens)

Zima za biljke znači vrijeme mirovanja. Dok se zimzeleno grmlje i četinjače mogu pohvaliti svojim neprekidnim zelenilom, druge vrste biljaka mogu biti očaravajućeg izgleda tek tijekom zime.

Neočekivane značajke biljaka, poput ukrasne kore, plodova ili neobičnog lišća, pružaju lijep pogled i u najhladnijim mjesecima.

Šimšir (Buxus sempervirens)

Vazdazeleni grm oživljavat će zimu svojom prisutnošću. Jednostavan za uzgoj i održavanje. U kombinaciji s drugim četinjačama, zimski vrt će sačuvati svoju posebnost.

Božikovina (Ilex aquifolium)


Božikovina (Ilex aquifolium)

Tijekom zime, božikovina će zapljusnuti vrt svojim crvenim plodovima u kontrastu sa zelenom bojom. Kako bi to bilo moguće, potrebno je posaditi muške i ženske biljke, jer samo ženske biljke daju plod.

Vještičja lijeska (Hamamelis virginiana)


Vještičja lijeska (Hamamelis virginiana)

Grm ili manje drvo koje može narasti do 9 m visine i 4 m širine. Svoj šarm može zahvaliti žutim mirisnim cvjetovima karakterističnog izgleda. Njezini cvjetovi se pojavljuju u više boja, ovisno o varijetetu.

Bijeli svib (Cornus alba)


Bijeli svib (Cornus alba)

Svjetlo crvene grane bijelog sviba razvedrit će zimski vrt, a tijekom ljeta će ga krasiti šarenolikim listovima i bijelim cvijetovima. Svib naraste do 8 m visine i širine (ako ga se ne orezuje). Kako bi se bolje istaknuo, svib treba biti posađen kao pojedinačna biljka ili uza zid.

Vatreni trn (Pyrocantha coccinea)


Vatreni trn (Pyrocantha coccinea)

Zimzelena biljka, jednostavna za uzgoj. Grm naraste visine od 1.8 do 5 m i otprilike toliko i širine. Tijekom zime, na biljci se primjećuju crvene bobice koje su hrana za ptice. Brzog je rasta, te mu odgovara povremena rezidba.

Tuja (Thuja occidentalis)


Tuja (Thuja occidentalis)

Tuja pripada u manja do srednje visoka zimzelena drveća koje se uređuju kao živice, ili visoka drveća, koja narastu do 2.5 do 6 m visoka, formirajući piramidalni izgled. Sporog je rasta.

Srebrna smreka (Picea pungens)


Srebrna smreka (Picea pungens)

Visoko, vazdazeleno drvo koje postiže visinu između 1.5 do 4.5 m. Plavo – srebrna boja iglica, posebno se ističe u zimskom ambijentu. Osim svog lijepog izgleda, ona pruža zaštitu od vjetra te utočište mnogim pticama.

Autor: M.R.

Izvor slika: https://pixabay.com, https://www.pexels.com, https://unsplash.com/

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi