Klasika je vječna! Rečenica je to koju možemo povezati uz bidermajer, stil koji je nastao u Njemačkoj u 19. stoljeću. Bio je to prvi građanski stil jer su prethodni većinom korišteni samo u kraljevskim dvorovima te od strane crkve i aristokracije.

Komade bidermajer namještaja najviše možemo naći u domovima naših baka i djedova. Na primjer, komode, stolice, stolove i slično. No, ovaj stil sve je omiljeniji i kod mlađih generacija koje ga kombiniraju s novim, modernim stilovima i trendovima. Bidermajer ispunjava sve potrebe suvremenog kućanstva. Omiljen je zbog svojih karakteristika kao što su udobnost, funkcionalnost, osjećaj intime koji pruža i tehnički dobra izvedba.

Stolice, klupe, fotelje i ležaljke presvlače se tkaninama, najčešće s prugama i cvjetnim motivima. Namještaj se većinom radio od svijetlog drva, a uz drvo su se od materijala naviše koristili koža i željezo. Danas se za uređenje interijera često koriste sofe, vitrine, komode, noćni ormarići, pisaći stolovi koji se dekoriraju čipkama, trakama, dugmadi i sličnim.

Arhitekturu bidermajera također karakterizira jednostavnost. Obiteljske kuće i javni objekti imali su skromne fasade, široke ulaze sa dekorativnim vijencima i lukovima. U Engleskoj se epoha bidermajera naziva Sheraton (šeraton), kasnije Regency (riđensi), a u Francuskoj stil restauracije ili kasnije Louis Philippe (Luj Filip), a naziva se također i doba romantike.

Želite li u svom domu imati kvalitetne komade namještaja i prostorije koje odišu elegancijom i profinjenošću tada je bidermajer stil za vas. Prilagodite ga svojim zahtjevima i uživajte u ljepoti i atmosferi koju pruža.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi