Životni stil i osobni ukus samih vlasnika odredio je stil interijera, njihova želja je bezvremenski interijer, elegantan i moderan s mogućnošću brze preobrazbe.

Vlasnik stana je mladi par s boravištem u inozemstvu. Prisustvovali su samo pri projektiranju i dizajniranju interijera, a sve radove i organizaciju prepustili su 100% interijeru.

Dvosobni stan površine 75m2 u centru Zagreba, tlocrtno nefunkcionalan i nezanimljiv, koncipiran je s više manjih prostorija, preprojketirali smo ga kako bi dobili otvoren, svijetao i moderan ambijent.

Prilikom projektiranja najprije smo zadovoljili funkciju i potrebe vlasnika, pokušali smo ju dovesti do savršenstva u zadanom prostoru, a zatim smo prostoru podarili odmjerenu estetiku.

Stvarajući takav ambijent krenuli smo od preprojektiravnja stana. Uklonili smo zid između kuhinje i blagovaone. Predviđeni ulaz iz hodnika u kuhinju i u spremište smo zatvorili kako bio stvorili otvoreniji prostor. Rušenjem vrata između boravka i hodnika vizualno smo povećali prostor. Pozicionirajući ulaz u spremište na kuhinjski zid dobili smo bolju komunikaciju i iskoristivosti prostora. Ležeću kadu u kupaonici zamijenili smo tuš kadom i time povećali komunikacijski prostor, postojeće nadžbukne instalacije zamijenili podžbuknim kako bi dobili bolju estetiku.

Crna i bijela kao jedine kombinacije boja (neboja), korištenje ravne linije i čiste plohe u dizajnu prostora i namještaja, glavni su elementi korišteni pri dizajniranju ovog interijera.

Harmoničnost i otvorenost prostora postignuta je pravim omjerom crne i bijele na zidovima i podovima, ostvarili smo prostor u kojemu forma namještaj dolazi do potpunog izražaja. Jedinstveni ugođaj postignut je kombinirajući klasik dizajn s vlastitim radovima.

Dinamika je postignuta izmjenom tamnih i svijetlih ploha, matiranom i sjajnom završnom obradom te izmjenom sjena na plohama.

Kontrastni izražaj crne i bijele zaslužan je za elegantnost i ekstravaganciju prostora, dodamo li detalj drugog oblika ili boje iz spektra interijer mijenja sliku.

U stanu prevladavaju velike plohe bijelih zidova, čiju smo oštrinu ublažili oblagajući ih dekorativnom strukturom, koja omogućava veliku dinamiku svjetla i sjene. Dekorativnim betonom u formi suhozida, zidnom keramikom sa strukturom kože i crnom tapetom s uzorkom.

Odabirom ovog parketa stvorili smo plohu u stanu na kojem se forma namještaja i crnog i bijelog doživljava kao kontrast.

Srž parketa je tamna, četkana zatim bajcana u bijelo i uljena, završna obrada osigurava lako održavanje i daje ekstravagantan doživljaj površine.

Rušenjem kuhinjskog zida postigli smo prozračan i vizualno veći ambijent. Kuhinja, blagovaona i boravak tvore jedinstven prostor, koji se proteže u obliku slova L.

Linije koje određuju kuhinjski prostor nastale su kontrastnim kombiniranjem ploha. Pod i zid u kuhinji obloženi su istim svijetlim keramičkim pločicama koje na zidu s tapetom stvaraju liniju s blagovaonom, a na podu s parketom stvaraju liniju s dnevnim boravkom. Spuštajući strop samo iznad kuhinje dobili smo liniju koja zatvara sve bridove prostora u kojem je smještena.

Granice kuhinje su postignute vizualno. Fizičke granice (zidove) smo ostavili u kupaoni i spavaćim sobama jer to zahtijevaju svojom funkcijom.

Prostori sadržavaju samo onoliko namještaj koliko je potrebno da opravdaju svoju funkciju koju zahtjeva investitor. U blagovaoni to je stol za osmero, u dnevnom boravku fotelja za čitanje i garnitura za gledanje TV-a, u spavaćoj sobi krevet s noćnim ormarićima.

Kontrastom tamnog i svijetlog u spavaćoj sobi postigli smo vizualno veću voluminoznost prostora. Garderobni ormar nalazi se iza kliznih vrata koja djeluju kao ploha zida. Izrađen u crnom bojanom staklu, svojom refleksijom produbljuje i povećava prostor.

Sve velike plohe su namjero izrađene od sjajnih materijala kako bi se na njima ocrtavali odrazi, poigravala sjena sa svjetlom, te naizgled monoton interijer postao zaigran i zanimljiv.

Stan je oblikovan izmjenom i komponiranjem ploha i kubusa. Kuhinja se sastoji od visokog kubusa u kojem su smješteni kuhinjski ormari i donjih kubusa oblikovanih u slovo L. Odabirom da sve plohe kubusa budu u vizualno istom materijalu, postigli smo monumentalnost, jednostavnost i čistoću, te i kuhinjskom prostoru podarili elegantnost i ekstravaganciju.

Smišljenim i pažljivim dizajniranjem, kombiniranjem tamnog i svijetlog, svjetla i sjene, plohe i linije postigli smo da naizgled dosadan crno bijeli prostor postane, zaigran, elegantan i svevremenski ambijent.

100% INTERIJER
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi