Problem svakog zatvorenog bazena

Jedan od najvećih problema zatvorenih bazena je previsoka vlaga zraka nastala uslijed isparavanja vode u bazenu, što često dovodi do nastajanja spora plijesni a u konačnici, ako se navedeni problem ne riješi, i do oštećivanja same građevine.

Navedeni problem može se riješiti izbacivanjem vlažnog, zagrijanog zraka iz prostora te ubacivanjem vanjskog, suhljeg zraka koji je potrebno prethodno zagrijati. Posljedica tog rješenja su iznimno visoki troškovi u eksploataciji. Donekle je moguće smanjenje tih troškova korištenjem izmjenjivača topline adekvatnih za bazenski prostor, što zahtjeva dodatnu investiciju.

Najekonomičnije i najbolje rješenje, posebno za bazene manjih površina, je postavljanje bazenskog odvlaživača zraka.

Odvlaživači zraka danas minimiziraju potrebu za skupim izbacivanjem zraka. Radeći na principu dizalice topline, ovi uređaji recikliraju bazenski zrak, odvajajući sadržaj vlage te vraćajući topao i suh zrak natrag u prostor. Ujedno, koriste energiju dobivenu odvlaživanjem da dodatno zagriju zrak u prostoru.

Najveći izbor opcija na tržištu

Iznimno je važno da su bazenski odvlaživači zraka kvalitetno izrađeni i zaštićeni od poprilično agresivne atmosfere, koja nastaje isparavanjem bazenske vode. Slovačka tvrtke Microwell proizvodi zidne i podne modele takvih uređaja, koji su poznati po svojoj dugotrajnosti te pouzdanosti rada.

Također, svi modeli Microwell imaju najveći raspon opcija na tržištu, poput raspona radne temperature, dodatnog niskotlačnog toplovodnog izmjenjivača ili električnog grijača za dogrijavanje zraka, priključka na svježi zrak, dislociranog higrostata i termostata, itd.

Nekoliko izvedbi uređaja

Odvlaživači zraka Microwell isporučuju se u zidnoj, podnoj i mobilnoj izvedbi ako se postavljaju u samom prostoru bazena. Uređaji mogu biti nevidljivi u prostoru ukoliko se postave sa druge strane zida. U tom slučaju se postavljaju u susjednu prostoriju, a u bazenskom prostoru su vidljive samo istrujne rešetke na zidu za odsis i ubacivanje zraka. Microwell je jedini proizvođač koji ima izvedbu za postavljanje uređaja s druge strane vanjskog zida, do najniže temperature vanjskog zraka -15°C.

Također, Microwell u ponudi ima i kanalne izvedbe bazenskih odvlaživača zraka.

Najtiši na tržištu

Microwell odvlaživači zraka su poznati po svom iznimno tihom radu, od svega 42 dB (model DRY 300, mjereno na udaljenosti od 1m).

Bojom se uklapaju u svaki prostor

Microwell odvlaživači zraka koji se postavljaju u prostoru bazena mogu biti isporučeni sa plastičnom WAVE maskom u bijeloj boji, metalnom maskom ili maskom od INOX-a.

Metalna maska se može isporučiti u bilo kojoj RAL boji, tako da se s lakoćom može uklopiti u svaki prostor.

Posebna zaštita protiv klora, soli i sumpora

Microwell nudi za sve modele odvlaživača zraka posebnu dodatnu zaštitu u slučaju da se uređaji nalaze u prostoru sa visokom koncentracijom klora, soli i sumpora, poput slanih soba, prirodnih lječilišta ili bazena sa povišenom koncentracijom klora, soli ili sumpora.

Time se produžuje vijek trajanja uređaja i u ekstremnim uvjetima.

Korištenjem bazenskih odvlaživača zraka Microwell održava se komforna vlažnost zraka, sprječava se kondenzacija, a troškovi zagrijavanja se svode na najmanju moguću razinu.

Kako su svi uređaji Microwell proizvedeni u Europskoj uniji idealni su i za projekte koji se financiraju iz europskih fondova.

Pregled najraznovrsnije i najkvalitetnije ponude bazenskih odvlaživača zraka, klima komora i toplinskih pumpi na tržištu, pogledajte na www.ema.hr ili kontaktirajte zastupnika, poduzeće EMA d.o.o.

EMA d.o.o., Zagreb
EMA d.o.o., Zagreb
Internet adresa

Osigurana dostava na području cijele Hrvatske i na području Albanije, BiH, Crna Gore, Kosova i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi