Prostor Autokuće Štarkelj osvježen je prema standardima brenda Renault koji zastupaju.

U Utrinama, jednom od novozagrebačkih naselja nastalih nakon izgradnje mosta Mladosti preko Save, u jugoistočnom dijelu naselja izgrađena je autokuća Štarkelj. Sami počeci autokuće sežu u davnu 1965. godinu kada je s radom započela kao mala obrtnička radionica za servis automobila.

U sklopu autokuće nalazi se servisna radionica i autosaloni za Renault, Nissan i Dacia automobile, a svaki od tih brendova zahtijeva i odgovarajuće uređenje izložbeno-prodajnog prostora uz prikladan odabir gres porculanskih pločica.

Ukupna površina poslovnog prostora iznosi oko 2500 m², od čega je ovom prilikom adaptirano oko 1000 m². Izvođenje podopolagačkih radova povjereno je obrtu KeraKomp iz Ivanić Grada, a svojim prijedlozima i tehničkom podrškom sudjelovao je i Odjel tehnike Mapei Croatia.

Polaganje pločica na postojeću podlogu

Nakon konzultacija s investitorom i izvođačem radova te nakon uvida u stanje postojeće podne obloge od gres porculanskih pločica odlučeno je da se u glavnom dijelu izložbeno-prodajnog prostora potpuno ukloni postojeća podna obloga, dok će se u manjem dijelu prostora lijepiti nove gres porculanske pločice na postojeću oblogu.

Kako se u ovom slučaju radilo o autosalonu i većim opterećenjima na površinu pločica, bilo je potrebno odabrati kvalitetne materijale koji će moći podnijeti predviđena opterećenja. Pripremne radnje u dijelu prostora gdje je postojeća podloga ostala obuhvaćale su temeljito pranje pločica kemijskim sredstvima za odmašćivanje, što je izvedeno u nekoliko faza kako bi se dobila čista površina bez ulja i masti koje bi mogle ugroziti prionjivost idućih slojeva.


Polaganje gres porculanskih pločica na pod salona.

Nakon što su se pločice u potpunosti osušile, na njihovu površinu nanesen je brzosušeći jednokomponentni temeljni premaz bez otapala ECO PRIM GRIP, s izvrsnom snagom prianjanja. Lijepljenje gres porculanskih pločica izvedeno je poboljšanim cementnim ljepilom KERAFLEX EASY azreda C2E.

Zahvaljujući svojim svojstvima, KERAFLEX EASY lagano se nanosi na podlogu i omogućuje odličnu pokrivenost poleđine pločice ljepilom što je, s obzirom na velika opterećenja u autosalonu, od velike važnosti za prostor.

Mapei brza i snažna rješenja

U glavnom dijelu izložbeno-prodajnog prostora u potpunosti su uklonjene postojeće pločice. Uklanjanje gres porculanskih pločica izvedeno je strojno korištenjem električnih alata s odgovarajućim nastavkom.

Nakon čišćenja ostataka i drugih nečistoća površina se trebala obraditi temeljnim premazom radi reguliranja upojnosti i osiguranja dobre prionjivosti ljepila na podlogu. U tu je svrhu korišten akrilni temeljni premaz PRIMER G.


Fugiranje dijela salona ULTRACOLOR-om PLUS, masom pogodnom za velika opterećenja

Lijepljenje novih gres porculanskih pločica nastavljeno je nakon približno 2 sata od nanošenja temeljnog premaza, tj. nakon njegova sušenja. Za lijepljenje je korišten KERAFLEX EASY kao i u manjem dijelu izložbenog salona.

Drugi dan od vezanja i stvrdnjavanja ljepila te nakon čišćenja površina pristupilo se fugiranju, za što je korištena masa za fugiranje na cementnoj osnovi ULTRACOLOR PLUS, predviđena i za velika opterećenja kakva su prisutna u autosalonima.


Nova podna obloga u salonu.

TEHNIČKI PODACI
  • Autosalon Štarkelj, Zagreb
  • Vrijeme izvođenja radova: prosinac 2016. godine
  • Investitor: Autokuća Štarkelj d.o.o., Zagreb
  • Izvođač radova: Keramičarski obrt Kera-Komp, Ivanić Grad
  • Mapei distributer: Fadalti d.o.o., Zagreb
  • Mapei koordinator: Severin Čamdžić

PROIZVODI MAPEI

  • Polaganje gres porculanskih pločica: Eco Prim Grip, Keraflex Easy, Primer G, Ultracolor Plus

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi