Ventilirane fasade poslednjih godina pronašle su široku primjenu u arhitekturi. Stvaranjem prostora između fasadne obloge i zida samog objekta, njegova unutrašnjost se štiti od prevelikog zagrijavanja ljeti i gubitka topline zimi.

Ova vrsta fasadnog oblaganja, pri kojoj se nove obloge jednostavno dodaju na prethodno montiranu podkonstrukciju preko postojećih ili ranije izvedenih fasada, predstavlja idealan i brz način da se stari objekti moderniziraju i obnove na suvremen način prema aktualnim standardima u građevinarstvu.

Prednost za kreativne arhitekte predstavlja i primjena svih tipova fasadnih materijala, koji se mogu montirati u sklopu ventilirane fasade – od aluminijskih kompozitnih i saćastih panela, punih limova, stakla, prirodnog kamena, keramike, polikarbonitnih ploča sve do Aquapanel by KNAUF ploča.

Tehnomarket VENT sistemi podkonstrukcija ventilirajućih fasada sastoji se od dvije grupe sistema, panelnih i kasetnih, koje se upravo razlikuju po kompatibilnim materijalima i načinu kačenja na postojeću podkonstrukciju.

Kod panelnog sistema ravne ploče koje će obložiti fasadu pričvršćene su za podkonstrukciju vidljivim ili nevidljivim vezama. Najpoznatiji panelni sistem VENT Rivet pronasao je svoju primjenu u sinergiji s KNAUF Aquapanel pločama.

Vent RIVET je sistem namijenjen prihvaćanju ravnih ploča fiksiranih mehaničkim vezama direktno na aluminijsku podkonstrukciju sa lica fasade u vidu pop-zakivača ili vijaka, što može a i ne mora biti vidljivo u zavisnosti od izbora fasadnih obloga.

Kod AQUAPANEL ploča ovaj sistem se koristi kao podloga za završni mokri postupak, te su spomenute mehaničke veze namjenski vijci samoresci, s upuštenom glavom finalno skriveni ispod završnog sloja.

Aluminijski profili, u većini slučajeva vertikalno orijentirani, nemaju završnu obradu, već su sirovi, jer su skriveni iza završnih slojeva fasade. KNAUF AQUAPANEL® Outdoor su ravne fasadne ploče koje služe kao idealna podloga za razne površinske obrade.

Standardne širine ploča su 1250mm, a dužine mogu biti 900mm, 2000mm i 2500mm, uz debljinu od 12,5mm. Uz osnovni proizvod, AQUAPANEL® ploču, obavezna je i primjena svog pratećeg materijala prema preporukama proizvođača kako bi gotova fasada imala visoke performanse.

Ventilirana fasada Vent RIVET+AQUAPANEL® je dizajnirana tako da omogućuje nesmetano strujanje zraka u sloju podkonstrukcije između toplinske izolacije i fasadne obloge kako bi se ostvarila njena osnovna funkcija – visok stupanj uštede energije tokom cijele godine.

Pored izuzetnih termičkih performansi, jedna od ključnih prednosti ovog sistema je i idealno ravna fasada na velikim površinama i visokim objektima.

Također, VENT AQUAPANEL nudi i sistemska rešenja za kombiniranje sa svim drugim tipovima fasade, kao i elementima stolarije što dodatno preporučuje ovaj sistem za primjenu na najzahtjevnijim objektima suvremene arhitekture.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi