Dobar i prikladan alat olakšava i ubrzava posao. Premda se Ytong materijalima može manipulirati i priručnim alatkama, u nastavku teksta Vam donosimo one s kojima ćete posao najbolje napraviti. Upuštate li se u renoviranje, nabavite barem neke od njih! Sigurno će Vam poslužiti još mnogo puta u životu.

Ručna Widia pila

Ova posebna pila služi za rezanje Ytong blokova. Dugotrajna je i visoko otporna na trošenje.

Gumeni bat

Služi za poravnavanje blokova pri zidanju. Možete ga koristiti i za «iskucavanje» viška materijala, zajedno s dlijetom, kod umjetničkog oblikovanja Ytong ploča i blokova.

Strugalica za užljebljenja

Služi za izradu kanalića, žljebova i drugih utora u Ytong blokovima. Trebat će Vam kod postavljanja instalacija, ali i u drugim prilikama.

Umetak za bušilicu

Njime ćete lako izbušiti rupe u Ytong zidu dubine 300 mm i promjera do 80 mm za vodovodne, elektro i plinske instalacije.

Mješač za tankoslojni mort

Samo ime mu govori – njime ćete lako izmješati smjesu za tankoslojni mort.

Ytong lopatica

Širina ovog alata odgovara širini Ytong bloka, odnosno zida. Služi za tankoslojni nanos morta. Uz više mašte i dok završite renoviranje može poslužiti i kao lopatica za «pijesak za mačke». I tu će biti združena s Ytongom, osobito s njegovim ekološkim aspektom.

Blanja – daska strugalica

Njome ćete brzo i lako površinski obraditi Ytong blokove i zidove.

Kutno ravnalo

Ova neobična alatka poslužit će Vam za pravokutno i ravno piljenje Ytong blokova.

Elastično sidro

Ukoliko ćete u procesu renoviranja u svoje prostore ugrađivati pregradne zidove trebat će vam i ovaj alat. Od pocinčanog lima je i namijenjen spajanju nosivih i nenosivih zidova.

Majstori profesionalci koji grade i renoviraju Ytong materijalima koriste još neke specifične alate poput električne tračne pile, aluminijskih pločica, tipla, sidra i sličnog. Mi smo Vas u ovome tekstu htjeli informirati o onim alatima koje će majstorima i amaterima olakšati posao prilikom adaptacija i renoviranja.

YTONG POROBETON d.o.o.
YTONG POROBETON d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Gradnja kuća na području cijele Hrvatske
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi