Na frekventnoj, a tihoj lokaciji u Zagrebu nalazi se stan u zgradi koji je trebalo adaptirati. Investitor je tom prilikom stanu želio dati novi, urbaniji i moderniji izgled. Stoga je u fazi izrade projekta izrazio želju za izradom originalnih i jedinstvenih podova koji će obilježiti cijeli prostor.

Odjel tehnike Mapei Croatia predložio je izvođenje dekorativnog Ultratop Loft sustava te uz pomoć izvođača izradio uzorak budućeg poda. Projektant i investitor prihvatili su idejno rješenje te je dogovoreno izvođenje dekorativnog Ultratop Loft sustava u sivoj boji za podove i dio zidova.

Zahvaljujući jednostavnosti upotrebe, svojoj univerzalnosti i odličnoj otpornosti na habanje, Ultratop Loft pogodan je za upotrebu u stambenim prostorima, ali i u prostorima s intenzivnim pješačkim prometom.

Konzistencija proizvoda omogućuje nanošenje u manjim debljinama te ugradnju na vertikalnim površinama, dok je, zahvaljujući velikom izboru, završni izgled poseban i jedinstven.


Zid pripremljen za nanošenje zaštitnog laka MAPEFLOOR FINISH 58 W.

IZVOĐENJE DIJELA ZIDA

Pripremu podloge i izvedbu novog zidnog i podnog sustava izvodila je tvrtka Granpod iz Zagreba. Prilikom izvođenja radova najprije je bilo potrebno prebrusiti postojeću podlogu te sanirati neravnine kako bi se dobila ravna i čvrsta površina spremna za temeljni premaz ECO PRIM GRIP.

Ovaj višenamjenski, već pripremljeni temeljni premaz za unutarnje i vanjske zidove i podove koristi se prije nanošenja masa za izravnanje i zaglađivanje, kao i prije ljepila za keramičke pločice na upojnim i neupojnim podlogama.


Priprema podloge oko keramičkih pločica.

Kada se temeljni premaz ECO PRIM GRIP osušio, ravnim metalnim gleterom nanesen je prvi sloj ULTRATOP-a LOFT W sive boje u debljini do 1 mm. Nakon 24 sata, nakon što se prvi sloj osušio, nanesen je akrilni premaz PRIMER LT radi bolje prionjivosti ULTRATOP-a LOFT.

2 – 3 sata kasnije nanesen je drugi, a potom i treći sloj ULTRATOP-a LOFT kako bi se postigao traženi vizualni efekt. Završni sloj ULTRATOP-a LOFT W ostavljen je da se suši 24 sata kako bi bio spreman za nanošenje zaštitnog laka MAPEFLOOR FINISH 58 W.


Prije nanošenja ULTRATOP-a LOFT površina je izravnata ULTRAPLAN-om MAXI i premazana PRIMER-om SN.

Prije nanošenja laka zid je ispoliran bijelim filcom kako bi se otklonile sve sitne nečistoće i dobila podloga spremna za lakiranje. Nanošenje zaštitnog laka MAPEFLOOR FINISH 58 W izvedeno je u tri sloja kratkodlakim valjkom da bi se dobila što jednoličnija površina, a ULTRATOP LOFT što bolje zaštitio.

Spoj zida i poda ispunjen je trajnoelastičnim poliuretanskim brtvilom MAPEFLEX PU 45 u sivoj boji.


Površina poda nakon nanošenja posljednjeg sloja ULTRATOP-a LOFT.

HEKSAGONALNE PLOČICE I ULTRATOP LOFT NA PODU

Postojeća podloga novoizvedenog estriha najprije je prebrušena dijamantnim brusom. S obzirom na to da se prema projektu zahtijevalo spajanje ULTRATOP-a LOFT s heksagonalnim keramičkim pločicama, najprije je bilo potrebno nanijeti premaz ECO PRIM T razrijeđen vodom u omjeru 1 : 2, a potom i izravnati podlogu ULTRAPLAN-om MAXI, cementnom, brzosušećom, samoizravnavajućom masom za debljine nanošenja 3 – 40 mm.

Nakon sušenja mase ULTRAPLAN MAXI podloga je prebrušena i usisana. Tim postupkom dobivena je ravna, čvrsta i hrapava površina pripremljena za nanošenje dvokomponentnog temeljnog epoksidnog premaza bez otapala PRIMER SN koji se koristi za poboljšanje prionjivosti samorazlijevnih ili višeslojnih podnih sustava.

Kada se PRIMER SN zasićen kvarcnim pijeskom u granulaciji 0,5 mm osušio, višak pijeska uklonjen je, a površina prebrušena. Prvi sloj ULTRATOP-a LOFT W nanesen je metalnim zaobljenim gleterom u debljini do 1 mm, a ukupna obrađena površina iznosila je oko 100 m2.

Nakon 24 sata na suhu površinu nanesen je PRIMER LT, a kad se i on osušio, naneseni su drugi i treći sloj ULTRATOP-a LOFT W. Zaštitni lak MAPEFLOOR FINISH 58 W nanesen je u dva sloja.

Prije nanošenja površine su prebrušene, ispolirane bijelim filcom i usisane. Sušenje laka između lakiranja trajalo je 8 sati, a tek nakon 48 sati nastavljeni su ostali radovi u prostoru.


Uklanjanje zaštite i priprema podloge prije lakiranja.

UČINITE SVOJ PROSTOR JEDINSTVENIM

Mapei Ultratop Loft sustav sastoji se od specijalnih brzosušećih i brzovezujućih veziva, silikatnog pijeska odabrane granulacije, sintetskih smola i specijalnih dodataka.

Pogodan je za korištenje u unutarnjim stambenim i javnim prostorima, kao i onima s gustim pješačkim prometom poput trgovačkih centara, ureda, trgovina, izložbenih i wellness prostora. Zbog svojeg izrazitog vizualnog efekta Mapei Ultratop Loft svaki prostor čini jedinstvenim i neponovljivim.


Završni izgled prostora dnevnog boravka i kuhinje s izvedenim ULTRATOP-om LOFT.

TEHNIČKI PODACI

  • Privatni stan, Zagreb
  • Vrijeme izvođenja radova: studeni – prosinac 2018. godine
  • Investitor: privatni investitor
  • Projektant: Mirta Vučić, dipl. ing. arh., MVP d.o.o., Zagreb
  • Izvođač podopolagalačkih radova: Granpod d.o.o., Zagreb
  • Mapei koordinator: Saša Kerep

PROIZVODI MAPEI

  • Priprema podloge: Eco Prim Grip, Eco Prim T, Ultraplan Maxi, Primer SN, Quartz 0,5
  • Izvedba završnog sloja: Ultratop Loft W, Primer LT, Ultratop Color Paste, Mapeflex PU 45, Mapefloor Finish 58 W

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi