Na jednoj od najprometnijih lokacija u gradu Zagrebu, na križanju Avenije Dubrava i Ulice Dragutina Mandla nalazi se autosalon i servisna radionica Grupe Baotić za prodaju i servisiranje Renault vozila čija je glavna aktivnost prodaja novih automobila. Salon se prostire na gotovo 900 m2, a ukupna površina poslovnog prostora iznosi 1800 m2. U ovom prostoru salon djeluje otkada je Autokuća Baotić, kao ovlašteni prodavatelj i serviser Renault vozila, započela s radom u Zagrebu u lipnju 1996. godine. Radove na adaptaciji prodajnog prostora dogovorila je tvrtka ABC Interijer kojoj je Odjel tehnike Mapei Croatia bio na usluzi od procesa planiranja, izvođenja radova pa sve do samog završetka.

Mapei brza i pouzdana rješenja

Nakon konzultacija s glavnim izvođačem i kooperantom predmetnih radova te uvidom u stanje postojeće podne obloge od gres porculanskih pločica, odlučeno je da se ona u potpunosti ukloni. Kako se u ovom slučaju radi o autosalonu i većim opterećenjima na površinu pločica, bilo je potrebno odabrati kvalitetne materijale koji će moći podnijeti predviđena opterećenja te istodobno omogućiti izvođenje radova u kratkom roku. Uklanjanje postojeće obloge od gres porculanskih pločica izvedeno je strojno, korištenjem električnih alata s odgovarajućim nastavkom. Ovakav, u ovom slučaju i jedini način uklanjanja postojeće obloge uzrokovao je i mjestimična oštećenja estriha za što je bilo potrebno ponuditi brzo rješenje za sanaciju rupa te masu za izravnavanje podloge na koju će se nakon samo nekoliko sati moći lijepiti nove keramičke pločice.

Prema preporuci Odjela tehnike Mapei Croatia, odabrana je brzovezujuća masa za izravnavanje do 2 cm ADESILEX P4. Polaganje keramičkih pločica povjereno je tvrtki Kera-centar koja je svojim studioznim pristupom otklonila i najmanju mogućnost pogreške u procesu pripreme i polaganja gres porculanskih pločica. Nakon pripreme podloge, čišćenja i uklanjanja svih ostataka od starih keramičkih pločica te nakon nanošenja i sušenja temeljnog premaza PRIMER-a G podloga je izravnata ADESILEX-om P4. Na tako pripremljenu podlogu polagane su gres porculanske pločice velikog formata 60 × 60 cm koje su lijeljene KERAFLEX-om MAXI S1, poboljšanim cementnim ljepilom razreda C2TE S1. Drugi dan, nakon vezanja i stvrdnjavanja ljepila te čišćenja površina pristupilo se fugiranju, pri čemu je korištena masa za fugiranje na cementnoj osnovi ULTRACOLOR PLUS, predviđena i za velika opterećenja kakva su prisutna u autosalonima.

Zajedno gradimo budućnost

Na zadovoljstvo investitora prostor u kojem će se na reprezentativan način predstavljati postojeći modeli vozila kao i noviteti osvježen je prema visokim standardima Grupe Baotić i njihovih poznatih brendova. Pri realizaciji različitih projekata partnerima je uvijek na usluzi stručni tim Mapei tehnologa koji će ponuditi kvalitetna i optimalna rješenja, a zajedničkom sinergijom riješiti i najzahtjevnije situacije s kojima se možemo susresti pri planiranju i realizaciji projekata. Užitak nam je iz svojeg dugogodišnjeg iskustva i široke palete proizvoda i sustava uvijek pronaći nešto što rješava upravo konkretan zadatak!

TEHNIČKI PODACI

  • Autosalon Baotić, Zagreb
  • Vrijeme izvođenja radova: studeni 2015.godine
  • Investitor: Autokuća Baotić d.o.o., Zagreb
  • Izvođač radova: Kera-centar d.o.o., Zagreb Mapei
  • distributer: ABC Interijer d.o.o., Zagreb
  • Mapei koordinator: Severin Čamdžić

PROIZVODI MAPEI

  • Priprema podloge: Adesilex P4, Primer G
  • Polaganje završne obloge: Keraflex Maxi S1, Ultracolor Plus

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi