Kao jedna od najbrže rastućih, progresivnih četvrti New Yorka, Brooklyn sve više postaje centar razvoja ekskluzivnih rezidencijalnih projekata namijenih suvremenom životu i smještaju turista. Trenutno najsnažnija točka alternativnog talasa i središte sastajanja hipstera, ispunjen je malim prodavnicama, galerijama, pubovima, barovima i poznatim coffee shopovima.

Dio četvrti Brooklyna koji je tijekom prethodne dvije decenije doživio pravu renesansu, ali i ostao poznat po zelenilu, s bogatom kulturnom scenom, šarmantnom mješavinom fasada od opeke i suvremenih luksuznih kondominija i po prihvaćanju različitog svakako je Prospect Heights.

Predstavljanje projekta – 653 Bergen Street, Prospect Heights, Brooklyn

Pored fantastičnih, svijetlih interijera, pažnju svakako privlači i vanjski izgled koji svojim dizajnom izdvaja ovaj objekt od okolnih. Izveden je u modernom, avangardnom stilu na kom je Aluminik CS55 aluminijska ostakljena fasada kombinirana s LINEAL prozorskim elementima, što posebno dolazi do izražaja na uličnoj strani fasade kojom prevlađuju svedene, jasne geometrijske forme.

Dizajn interijera ovog prestižnog objekta koji se sastoji od svega 9 rezidencija potpisao poznati studio CL-OTH Design Studio iz Brooklyn-a, poznat po kreiranju toplih, modernih prostora za udoban život.

LINEAL sistemi za izradu energetski efikasnih prozora i vrata

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahtjeve suvremene arhitekture – od čisto aluminijskih sistema, preko Block sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminij – drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude. Kao i svi Tehnomarket proizvodi, LINEAL sistem profila za proizvodnju prozora i vrata u potpunosti dizajniran i proizveden u Tehnomarketu.

Gotovi elementi u Lineal Therm 77 sistemu, uz odličnu toplinsku izolaciju i koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput New Yorka.

Pored početnih šest sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namijenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gdje ne postoji vizualna razlika između fiksnih i otvorivih polja u elementu.

Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi s dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Tehnomarket svojom serijom Lineal i mogućnošću tima da odgovori na posebne zahtjeve klijenata sigurno učvršćuje poziciju na dinamičnom, zahtjevnom New York tržištu. Prvi projekt koji je izveden u Sjedinjenim Američkim Državama bila je Sinagoga u Brooklyn-u, upravo u Lineal sistemu.

Tim Tehnomarket-a napominje da je ovo za izuzetan uspjeh, s obzirom da ne uvoze strane sisteme, već s domaćim stručnjacima u Srbiji razvija vlastite, dajući tako šansu mladom, motiviranom timu da pokaže svoju kompetitivnost na svjetskom tržištu.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi