Prostor ispod stepenica dobiva manje pažnje u uređenju interijera u odnosu na ostala mjesta u prostoriji. Iako se na prvi pogled to čini nepotrebnim, ovaj prostor može doprinijeti atraktivnom izgledu i dizajnu doma. Uz malo mašte i kretivnosti, prostor se može prilagoditi svakom ukusu i stilu.

1. Stepenice u dnevnom boravku

Uređenje dnevnog boravka zahtjeva više pažnje i posvećenosti u odnosu na uređenje hodnika. Stepenice, kako bi bolje upotpunile prostor, moraju se dobro uklapati u prostoriju bez nekih značajnijih isticanja materijala. Prostor ispod stepenica trebao bi biti dekorativan, ali s većom ulogom u funkcionalnosti. Postavljanjem polica različitih duljina (dulje i kraće police), one se mogu ispuniti knjigama, elektroničkim aparatima, kao i namještajem.

2. Stepenice u predsoblju

Najbolji način za uređenje ispod stepenica jest postavljanje polica ili iskorištavanja prostora kao ostava, tj. smočnica. U predsoblju se ispod stepenica dobro uklapaju police ili ormari za cipele . U ormare se mogu postaviti police na koje se mogu smjestiti sve vrste obuće, kao i kutije s obućom. Ispod stubišta se na zid mogu izložiti fotografije ili slike.


3. Uređenje hodnika sa stepenicama

Hodnik, kao prostor s puno žurbe i interakcije, trebao bi poslužiti kao mjesto odlaganja predmeta koji trebaju uvijek biti pri ruci. Prostor se može preoblikovati kao mjesto za odlaganje odjeće i obuće, te može biti zatvorenog ili otvorenog tipa.

Uz veće potrebe za iskorištenjem prostora, umjesto polica se mogu postaviti ladice različitih veličina. Ladice su osobnijeg karaktera, te pružaju bolju mogućnost organizacije u odnosu na police. Osim toga, njihov vanjski izgled odiše sofisticiranošću, koja doprinosi tajanstvenošću sobe.

U hodnik se, također, mogu smjestiti biljke, koje će učiniti prostor vedrijim te dati dašak prirode.

4. Stepenice u kuhinji

Ova metoda za uređenje prostora preporučuje se samo u krajnjim slučajevima kada je nedostatak prostora veliki problem, bez drugih dostupnih opcija uređenja. Za uređenje ovog prostora, mogućnosti su ograničene. Ovdje se može smjestiti štednjak ili sudoper, dok se iznad može smjestiti polica sa šalicama za kavu ili začinima.

5. Stepenice u podrumu

Podrum na prvu asocijaciju jest mjesto za odlaganje različitih potrepština, ali kao ideja za iskorištenje prostora jest smještanje vinskog podruma. Na police se mogu položiti boce vina ili drugih vrsta pića. Ispod stepenica se još mogu dodati i perlice za rublje, stalaže s alatom i ormari.

Autor: M.R.

Izvor slika: unsplash.com, pixabay.com, www.pexels.com

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi