Vrt može biti prava mala oaza, mjesto na kojemu se možete opustiti na svježem zraku i odmaknuti se od svakodnevnih stresova i obaveza. Kako bi što bolje uživali u zasluženome vremenu za vlastiti mir, bitno je da vrt prije svega odgovara vašem ukusu, da se samim boravkom u njemu ugodnije osjećate.

Ovisno o tome s kojim dimenzijama vrta radite potrebno je razmisliti čime ga želite popuniti. Volite li više moderne predmete ili starije vintage elemente? Želite li puno manjih ukrasnih predmeta i materijala ili više naginjete minimalističkom stilu? Opcije su brojne, a sve ovisi o ukusima pojedinca.

1. Betonski opločnici

Betonski opločnici osim što lijepo izgledaju i pridonose izgledu vrta, također su otporni na vremenske neprilike i jednostavni su za održavanje. Kombiniranjem kontrastnih boja, tamnijih i svjetlijih tonova ili različitih oblika istaknite pojedine površine i učinite cijelu površinu vizualno atraktivnom.

Opločnici omogućuju da oslobodite kreativnost, mogu se koristiti za izradu cvijećnjaka, dekorativnih bunara, ograđivanje ložišta ili zanimljivih fontana.

2. Ložište/Firepit

Jedan od najzanimljivijih elemenata koji osim što lijepo izgleda služi i kao sjajno mjesto za okupljanje i druženje. Ispijanje pića u ugodnome društvu uz zvukove vatre ili ugodno opuštanje nakon napornog dana.

Ložište je stavka koja se ističe i odlična je tema za razgovor. Uz pomoć naših betonskih opločnika možete sami izgraditi ložište uz koje se želite opustiti s obitelji.

3. Roštilji i pečenjare

U našem asortimanu možete pronaći velik izbor gotovih pečenjara i roštilja sastavljenih od elemenata koji se jednostavno i lako montiraju i brzo su spremni za pripremanje ukusnih jela.

Za one majstore koji žele veći izazov i htjeli bi izgraditi unikatan roštilj po svojoj ideji mogu odabrati iz široke palete proizvoda sve potrebno za izradu roštilja ili pečenjare „od nule".

Par korisnih savjeta: – roštilj je objekt koji se koristi isključivo na otvorenom i ne smije ga se montirati u zatvorenom prostoru, mjesto na koje se postavlja roštilj mora biti udaljeno najmanje 3m od okolnih kuća, drveća ili grmlja.

4. Riječni oblutak

Nesumnjivo jedan od najatraktivnijih načina za uređenje okoliša su riječni obluci koji će svakom prostoru dati prirodan izgled.

Zbog svoje raznovrsnosti oblika i boja vrlo je zahvalan za oblaganje površina kao dekorativni detalj u vrtovima, parkovima I stazama, a možete ga koristiti i ukomponiranog u razne betonske ograde ili kao detalj u interijeru.

5. Žardinjere

Element koji dolazi od francuske riječi jardin ( vrt ) samim imenom govori svoju prvobitnu namjenu. Odaberite žardinjere po svome ukusu i ispunite ih najdražim biljkama i cvijećem. Uvijek vizualno zanimljiv element koji vrlo praktično ispunjava dizajn vrta.

RETA d.o.o.
RETA d.o.o.
Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi