Na objektima s ravnim krovom želimo pasivnom zvučnom zaštitom smanjiti djelovanje buke iz okolice na uvjete unutar objekta s obzirom na različite aktivnosti. Posebno u industrijskoj izgradnji hala zaštita od buke igra bitnu ulogu, kako se kod većine objekata radi o laganim konstrukcijama od čelika, koji sa svojom relativno malom masom zvučnim valovima suprotstavljaju samo malo otpora. Upotrebi kamene vune kod takvih konstrukcija pripada posebno značenje. Na temelju svoje posebne strukture ona je akustički vrlo djelotvorna. Zvučni valovi mogu neometano prodrijeti u izolacijski materijal te se trenjem u pojedinim vlaknima pretvaraju u toplinsku energiju.

Stupanj jačine zvuka i utjecaj na ljude

Najčešći izvori buke i njihova jakost

Dugotrajna izloženost buci lako može uzrokovati ozbiljna oštećenja sluha, ali i druge zdravstvene tegobe. Stupanj jačine zvuka mjeri se u decibelima (dB).

Vrijednosti zvučne izolacije različitih krovnih konstrukcija

ROCKWOOL u Njemačkoj je kod državnog ureda za ispitivanje materijala NRW te kod Fraunhofer instituta za građevinsku fiziku prema DIN 52210 dao izmjeriti zvučnu izolaciju različitih krovnih konstrukcija s ROCKWOOL proizvodima. Ovisno o ugrađenim slojevima u samoj krovnoj konstrukciji, vrstama krovnih membrana i dodatnom opterećenju izmjereni rezultati zvučne izolacije kretali su se od 35-50 dB.

Ovi rezultati se mogu poboljšati dodatnim ispunama u trapeznom limu, što je vidljivo na skicama desno. Provedena akustična ispitivanja jasno pokazuju da ROCKWOOL izolacijski materijali od kamene vune zbog svoje otvoreno porozne strukture te svoje visoke grube gustoće bitno pridonose aktivnoj zvučnoj zaštiti ismanjuju prijenos buke iz okolice u unutrašnjost objekta, i obrnuto.

Više:

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi