Tipski elementi Rockfall pružaju rješenja za različite vrste odvodnje.

U slučaju potpuno ravne potkonstrukcije krova nagibi za odvodnju oborinske vode mogu se izvesti s koso rezanim elementima od kamene vune – Rocfall elementi. Na temelju tlocrta krova sa zadanim pozicijama slivnika ili kanala, može se napraviti specifikacija potrebnog materijala i nacrt polaganja Rockfall elemenata.

Rockfall elementi mogu imati jednostrani ili dvostrani nagib. S tako rezanim pločama voda se lako usmjerava u kanal (linijska odvodnja), ili direktno prema slivnicima (točkasta odvodnja). S tipskim elementima Rockfall mogu se osigurati rješenja za praktično sve vrste odvodnje.

Nekoliko osnovnih principa odvodnje:

Elementi za točkastu odvodnju

S tipskim modularnim elementima Rockfall prikupljanje vode iz linijske odvodnje može se promjeniti u točkastu odvodnju. Maksimalan razmak između slivnikau uvali može biti 32 metra. Simetričnim postavljanjem modularnih elemenata Rockfall u uvalu, linijski dotok vode usmjerava se direktno prema slivnicima.


Primjer točke odvodnje s modularnim elementima Rockfall

Rockfall elementi s oznakama od »a(a1)« do »f(f1)«, sastavljeni su od više različitih ploča kao što pokazuje skica. Rockfall elementi se isporučuju u paketima ili paletama u količini potrebnoj prema nacrtu polaganja.

Pri polaganju Rockfall modularnih elemenata potrebno je voditi računa o slijedećem:

  • Mjestima gdje se u nagibnim plohama nalaze proboji krova – proboji su često mjesta gdje se voda skuplja na gornjoj strani proboja
  • Razmaku između slivnika u uvalama
  • Poziciji slivnika u odnosu na zid atike
  • Potrebno je provjeriti minimalan kut kosih ravnina krova, da nakon ugradnje Rockfalla odvodnja bude učinkovito i u skladu s projektom
  • Pri sanaciji postojećih krovova potrebno je provjeriti stvarne nagibe na krovu i po potrebi prilagoditi postojeći režim odvodnje da ne dođe do zadržavanje vode.

Više:

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi