Puna trapezna punila

Preporuke za industrijsku gradnju predviđaju na ravnim krovovima s podkonstrukcijom iz visokoprofiliranog lima pasivnu zaštitu u slučaju požara na mjestima proboja. Takva zaštita postiže se popunjavanjem trapeza oko svih proboja s punim punilima od kamene vune. Time se sprječava širenje požara kroz trapezne šupljine. Isto tako trapeze treba zapuniti i na ostalim mjestima gdje je trapezni lim prekinut ili dira zidove.

Puna trapezna punila koriste se i za osiguranje potpore izolacijskom sloju ako je projektirana debljina izolacije premala da bi osigurala nosivost preko trapeznih otvora. U tom slučaju trapezi se pune po cijeloj površini krova i to s punilima gustoće 150 kg/m3 – jednako uobičajenoj gustoći ploča za izoliranje ravnih krovova. Dimenzije trapeznih punila se izrađuju po narudžbi obzirom na tip trapeznog lima.


Popunjavanje trapeznih otvora kamenom vunom zadovoljava sve zahtjeve za požarnu sigurnost krova

Akustična punila

Akustična punila za trapezne šupljine s perforiranim stjenkama su najčešće izrađena od vune srednje gustoće, kaširane s crnim staklenim voalom. Postoje tri osnovna tipa akustičnih punila, koja se izrađuju po mjeri obzirom na tip profiliranog lima.

Punilo u obliku vrpci:
Dva odvojena komada punila debljine 20 mm se konusno stavljaju u trapezni kanal

Punilo V:
Punilo je u sredini zarezano te ga se može presaviti u obliku slova V. Tako presavijeno se stavlja u trapezni kanal

Punilo W:
Punilo je zarezano dvaput te ga se presavije dvaput da se dobije oblik slova U (za trapeze većih širina u donjem dijelu). Presavijeno punilo se stavlja u trapezni kanal. Punila tipa V i W se obično izrađuju u debljinama 20, 25 ili 30 mm.


Popunjavanje trapeznih otvora za povećanje nosivosti krovnog izolacijskog sloja manjih debljina


Akustična punila stavljaju se u trapezne otvore prije polaganja parne brane

Više:

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi