Vodimo vas u zagrebački kvart Malešnica gdje se smjestila garsonijera od svega 30 m2. Vlasnici su odlučili napraviti potpunu renovaciju kako bi od zapuštenog i loše iskorištenog prostora dobili modernu i prozračnu garsonijeru, s više svjetlosti i boljom iskoristivosti prostora. Cilj je bio urediti garsonijeru za najam i pružiti budućem korisniku što veću udobnost boravka.

Plan novog prostora

Bili su zadovoljni postojećim tlocrtom i odlučili su srušiti samo jedan zid koji je povezivao boravak i kuhinju. Zbog zida je kuhinja bila dosta mala i u nju je dopiralo minimalno dnevnog svjetla. Šank nije bilo moguće koristiti kao radnu plohu, već je mijenjao blagovaonski stol sa samo dvije barske stolice.

Zbog provjerene kvalitete za grube radove odabrani su Ceresit proizvodi. U ovom članku preskočit ćemo izvođenje radova i staviti fokus na onaj ljepši i slađi dio svake renovacije, a to je uređenje interijera.

Tlocrt garsonijere prije i poslije

Rušenjem zida i micanjem vrata od kuhinje i dnevnog boravka nastao je open space prostor, kuhinja je dobila više radne plohe, omogućen je dodatan prostor za smještaj blagovaonskog stola i omogućeno je više dnevne svjetlosti.

Izgled kuhinje prije i poslije

Osim navedenog, rezultat je i modularna kuhinja “U” oblika s mnogo većim komforom kretanja i znatno više prostora za odlaganje. Odabrana je u salonu Nord Produkt gdje su vlasnici dobili korisne savjete i prijedloge kako od malog prostora izvući maksimum. Sa stručnim osobljem salona kreirali su idealno kuhinjsko rješenje.

Željeli su podariti garsonijeri potpuno novo ruho, elegantan i moderan prostor s naglašenim bojama u dnevnom boravku i neutralnim tonovima u ostatku interijera.

Izgled dnevnog boravka prije i poslije

Novi prostor za spavanje

Mana garsonijere je nedostatak spavaće sobe, no kreativnim idejama investitori su uspjeli ostvariti i udoban prostor za spavanje. Rješenja su pronašli u JYSKu čiji je dio asortimana posvećen udobnosti pri spavanju. Tako su nabavili plavi trosjed modernog minimalističkog dizajna koji se vrlo jednostavno razvlači u krevet, udoban WELLPUR nadmadrac od memorijske pjene i posteljinu iz linije SCANDINAVIAN SENSE nastalu od mješavine recikliranog poliesterskog vlakna i pamučnog satena.

Osim rješenja za spavanje, investitori su u JYSKu pronašli mnogo proizvoda za uređenje garsonijere, na primjer, žuti tabure od baršuna, stolić za kavu, zavjesu, tepih, stolice za blagovaonu, ogledalo, ukrasne jastuke i razne druge dekoracije.

Inovacije u garsonijeri

Uz estetiku i funkcionalnost, vlasnici su htjeli  modernim rješenjima podići komfor i sigurnost na viši nivo. Tako su za ugodniji boravak u garsonijeri tijekom čitave godine ugradili klima uređaj Bosch Climate 8000i, dizajnerski model za grijanje i hlađenje, nabavili su stolariju s električnim roletama, a posebno je zanimljiv DOM Tapkey Pro elektronički cilindar tvrtke Fom koji omogućava otključavanje i zaključavanje vrata putem pametnog telefona uz Tapkey aplikaciju ili s DOM NFC privjeskom.

Kod ove transformacije treba istaknuti novu Iveta PVC stolariju s profilom VEKA Softline 82 u SPECTRAL sivoj boji. Pridonijela je prostoru s estetskog gledišta, ali i u tehničkom smislu zahvaljujući svojstvima kao što su tri razine brtvljenja za izvanrednu nepropusnost na vjetar, najbolju zaštitu od udarne kiše i visoku zvučnu izolaciju do razreda 5.

Treba spomenuti i novi hrastov parket tvrtke PPS-Galeković u izvedbi riblje kosti koji ispunjava sve zahtjeve modernih interijera. Podopolagači iz Europanela postavili su ga unutar čitavog prostora garsonijere osim u kupaonici. Investitori nisu htjeli dijeliti mali prostor na više podnih obloga, na primjer, parket i keramiku kako ne bi narušili vizualni dojam.

Odabranom svijetlom bojom naziva Invisible parket je podigao prostor i bilo ga je jednostavno uskladiti s ostatkom uređenja.

Velike promjene dočekale su i prostor hodnika i kupaonice. Prednost hodnika je njegova prostranost što su investitori iskoristili za ugradnju velikog kutnog ormara. Izrađen je od strane Stolarije Memento i namijenjen za pohranu obuće, posteljine, ima predviđeno mjesto za dasku za peglanje, usisivač i slično.

Novi izgled hodnika upotpunila su kupaonska Lip Bled bijela lakirana vrata iz salona Tetra te Chop kvaka crne boje koju su naručili u suradnji s tvrtkom Hora. Njezina jednostavna forma odlično se uklopila ne samo u prostor hodnika već i kupaonice.

Kupaonica je preuređena do neprepoznatljivosti! Kompletno su zamijenjene sve instalacije, sanitarije i postavljena je nova keramika. Iz asortimana proizvođača Geberit odabrane su nove cijevi za vodu, kupaonska oprema i sanitarije, a tuš set i pipa za umivaonik su od Hansgrohe-a. Novu keramiku investitori su pronašli u salonu Enmon gdje su u skladu sa svojom vizijom i savjetima stručnog osoblja odabrali zanimljivu kombinaciju smjelih boja i uzoraka.

Posebnu atmosferu u kupaonicu unosi sanitarni modul Geberit Monolith Plus, a razlog je u elegenatnom dizajnu s prednjom oblogom od stakla i mogućnošću izmjenjivanja različitih boja na gornjem dijelu modula.

Završnu notu novom izgledu garsonijere dala je dekorativna rasvjeta iz salona Interlamp te inovativan program ožičenja iz Legranda naziva Living Now with Netatmo. Investitore je osvojio moderan dizajn jednostavnih linija s mogućnošću usklađivanja boja prekidača i okvira s bojom zida.

Rasvjetna tijela odlikuju se upečatljivim dizajnom i pridonijela su već posebnoj atmosferi.

U galeriji pogledajte više fotografija garsonijere prije i nakon preuređenja!

Proces preuređenja korak po korak možete pročitati u našim člancima na sljedećim linkovima: 

  1. Plan preuređenja garsonijere od 30m2
  2. Preuređenje garsonijere: Korak po korak do novog prostora
  3. Pogledajte odvažna keramička rješenja u kupaonici od 4m2
  4. Transformacija kupaonice: Do neograničenog komfora u prostoru od svega 4m2
  5. Inovativan sustav prozora za ulaganje u budućnost
  6. Hrastov parket s uzorkom riblje kosti ispunjava sve zahtjeve modernih interijera
  7. Transformacija malog i mračnog prostora u modernu i atraktivnu kuhinju
  8. Potpuna preobrazba starog hodnika u moderan prostor koji osvaja stilom
  9. Više od dnevnog boravka: Pogledajte inspirativno uređenje!
  10. Završno uređenje garsonijere na Malešnici: Dekorativna rasvjeta i inovativni sustav ožičenja

Fotogalerija (36)