Nova tehnologija za proizvodnju boja u Lahru: rukovoditelji LIXIL Grupe i zaposlenici zajednički prerezali vrpcu


  • U Lahr, globalni centar kompetencija za tuš sustave unutar LIXIL Grupe, postavljena je nova PVD tehnologija za bojanje tuševa i tuš sustava
  • Na svečanosti s Kinyom Seto, direktorom LIXIL Grupe, sudjelovalo više od 600 zaposlenika

Düsseldorf, 12. prosinca 2019. – Rukovoditelji LIXIL grupe svečano su pustili u pogon dva nova uređaja za tehnologiju PVD u Grohe-ovom postrojenju u njemačkom Lahru u prisustvu zaposlenika. Nova tehnologija za bojanje tuševa i tuš sustava najavljena je još jesenas, a tadašnja je procjena investicije iznosila oko pet milijuna eura, te otvaranje 27 novih radnih mjesta.

Inovativna proizvodnja Made in Germany
Lahr preuzima velik dio LIXIL-ove globalne proizvodnje tuševa i tuš sustava, a oko 1300 varijacija proizvoda otpada na postrojenje Black Forest. Postrojenje je opremljeno najnovijom tehnologijom, a posjeduje 100 automatiziranih procesa i kolaborativnih robota.

Svečanost povodom novih PVD uređaja
Na svečanosti je sudjelovalo više od 600 zaposlenika, kao i direktor LIXIL Grupe, Kinya Seta, te ostali rukovoditelja Grupe i LIXIL Internationala. Zaposlenici drugih postrojenja pratili su svečanost putem live prijenosa.

Simboličnu vrpcu ispred novih uređaja prerezali su Thomas Fuhr, izvršni direktor LIXIL Internationala i GROHE-a, Ryuichi Kawamoto, direktor LIXIL Grupe, Hans-Martin Souchon, voditelj postrojenja u Lahru te Timo Mai, predsjednik radničkog vijeća u GROHE-u.

"Uvođenjem PVD tehnologije postavili smo najvišu kvalitetu, a Lahr je postao mjesto koje prati globalne trendove, a uz to služi i rastu kompanije. Ovim proširenjem povećali smo udio proizvodnje u Lahru zbog čega smo stvorili mogućnost brže proizvodnje obojenih tuševa i tuš sustava", kaže Thomas Fuhr, izvršni direktor LIXIL Internationala i GROHE-a.

O PVD tehnologiji
PVD je skraćenica za Physical Vapor Deposition ili u prijevodu, fizičko nakupljanje para. Tehnologija potječe iz avio industrije, a postavila je nove standarde za kvalitetu završnog sloja boje. Pri prvom koraku, predtretmanu, komponente proizvoda pažljivo se čiste i podliježu toplinskom tretmanu u kojem se iz plastičnih komponenti uklanja višak plinova.

U drugom koraku nanosi se PVD sloj, a ovaj proces odvija se u iznimno vakuumiranom prostoru i uključuje tri koraka. Prvo se čisti substrat, a potom se nanosi bazni sloj boje. Takav proces rezultira većim rangom boja dok u isto vrijeme osigurava tri puta izdržljiviji završni sloj i sloj koji je deset puta otporniji na grebanje.

GROHE ADRIA d.o.o.
GROHE ADRIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja putem distributera GROHE AG (predstavništvo Grohe Adria) na području cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi