Opis sustava

Plastični materijali u širokoj su upotrebi u svim sektorima. Izvanredna kemijska i fi zikalna svojstva te jednostavna montaža osigurali su uspjeh ovom tipu proizvoda u širokom spektru primjene.

Materijal od kojeg se izrađuju elementi vargoterm instalacijskog sustava je PP-R 80, poliolefinski polimer velike molekularne težine. PP-R 80 je otporniji na kemikalije i razne proizvode od klasičnih materijala, kao što su kiseline ili osnovne tvari kao kreč i cement, s kojima može doći u kontakt.

Kako smo započeli s proizvodnjom u trenutku kada je europsko tržište PP-R proizvodima bilo već poprilično zasićeno, bilo je neophodno takvom tržištu ponuditi vrhunski program, tj. onakav koji bi sadržavao najnovija tehnološka dostignuća u području projektiranja i izrade unutarnjih instalacija pitke vode. Posebna pažnja posvećena je odabiru osnovnog materijala i dizajnu mesinganih navojnih umetaka.

vargoterm instalacijski sustav dizajniran je za uporabu u sanitarnom području, za opskrbu toplom i hladnom vodom, za instalacije grijanja i kondicioniranje zraka. Sustav se također može koristiti za primjenu u industriji, za transportiranje kemikalija i tekuće hrane ili za navodnjavanje u staklenicima i vrtovima. Sustav je također dizajniran, kako za izradu novih instalacija, tako i za sanaciju i popravke postojećih instalacija (mješovite instalacije) itd.

Kriterij mjerenja koji je prihvaćen za cijevi i spojne dijelove potpuno zadovoljava kriterije najmodernijih dostignuća u smislu otpornosti i dugovječnosti te osigurava faktor sigurnosti od 1,3 – 1,9 (ovisno o radnoj temperaturi) i minimum radnog vijeka od 50 godina uz tlak do 10 bara i temperaturu do 70°C za cjevovode nazivnog tlaka 20 bara.

Podsjećamo da zbog odlične kemijske postojanosti cijevnog materijala ne postoji opasnost od kontakta s cementom, vapnom, gipsom ili sličnim materijalima pri izravnom polaganju cijevi.

Više:

Izvor: VARGON d.o.o.

VARGON d.o.o.
VARGON d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske. Dostupnost i na području BiH, Crne Gore, Italije, Slovenije, Kosova, Makedonije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi