Norveški konvektorski radijatori Beha

Moderan oblik i ekonomično grijanje – Veća udobnost u prostoru

Tehničke karakteristike:

Svi norveški radijatori BEHA sadrže prekidač on/off i elektronski termostat. Preciznost termostata: 0,2 °C na temperaturi prostorije od 20 °C. Najviša temperatura prednje ploče: 80 °C na temperaturi prostorije od 20 °C. Dvostruka električna izolacija [ [□] ], zaštita protiv prskanja vodom, klasa IP 24.

Norveški konvektorski radijator: model P
S priključnim kabelom dužine od 1,5 m, utikačem (230 V) i razvodnom kapom za fiksno priključivanje. Visina: 400 mm, dubina: 50 mm. Zidni nosač i: dodatno 3

Norveški konvektorski radijator – niski model L
S priključnim kablom dužine od 1,5 m, utikačem (230 V) i razvodnom kapom za fiksno priključivanje. Visina: 200 mm, dubina: 50 mm. Zidni nosači: dodatno 33 mm.

Dodatna oprema za uporabu ekonomičnih radijatora, modela P i L:

TP 100 Ekonomični modul – 230 V/400V/50 Hz

U tabllci prikazane su preporučene vrijednosti za zagrijavanje stambenih zgrada, Izvedena u skladu sa propisima i ugrađenom termoizolacijom.

Kod loše izoliranih kuća, potrebna je veća snaga radijatora, 100- 150 W/mm2

Sukladnost norveških električnih radijatora BEHA provjerena je sukladno međunarodnim propisima CCA i zahtjevima norme EN 60335, a dodijeljena lm je I oznaka CE, što znači da su sukladni europskim sigurnosnim standardima i standardima o električnoj spojivosti.

Svi su norveški radijatori BEHA opskrbljeni zaštitom IP 24 zaštitom od prskanja vodom, što Ih čini prikladnim za postavljanje u kupaonicama I drugim vlažnim prostorijama.

Postavljanje

Norveški radijatori BEHA namijenjeni su postavljanju u najhladnije dijelove vašega doma, Ispod prozora.

Za sigurno postavljanje i rad, radijatori sadrže dvostruku električnu zaštitu, a možete Ih uključiti u najbližu zidnu utičnicu od 230 V, s uzemljenjem III bez uzemljenja.

BEHA radijatori mogu se postaviti na dva načina. Možete Ih priključiti Izravno preko 1,5 m kabela I utikača u najbližu utičnicu III pak fiksno preko razvoda na stražnjoj strani radijatora (na zahtjev).

Grijač element

Grijaći je element Izrađen od ekstrudiranog aluminija s rashladnim rebrima i perforiranom površinom. Oblik I model grijača osiguravaju veliku grijaću površinu I jedinstvena svojstva grijanja u niskotemperaturnome režimu rada. Grijač je postavljen u posebne “plivajuće” nosače od otpornoga materijala, što omogućuje nečujan rad grijača.

Niskotemperaturni režim rada grijači

Konvektorski radijatori mogu utjecati na Izgaranje prašine i čestica na grijaču III u njegovoj blizini.

Više ne! Zahvaljujući norveškim radijatorima BEHA za udobno življenje, svaka je briga odviše.

Izgaranje prašine posljedica je previsoke temperature na površini grijača I visoke temperature prednje ploče. Izgaranja prašine postaje problematično na temperaturama višim od 225 °C. Grijač u radijatorima BEHA zasnovan je na povećanoj grijaćoj površini, I zahvaljujući tome, nižoj radnoj temperaturi na površini grijača. Prilikom uključivanja radijatora temperatura grijača može na kratko vrijeme postići temperaturu od 225 °C, no nakon nekoliko minuta temperatura se smanjuje I stabilizira na 90 – 100 °C.

Iznimno niska temperatura grijača u cijelosti poništava bilo kakvu mogućnost Izgaranja prašine. Izgaranje prahu uzrokuje neugodne miriše i vrlo je veliki teret za osobe s dišnim tegobama (s astmom I III alergijama).

Ispust toploga zraka

Zagrijan zrak Ispušta se na prednjoj strani radijatora te se usmjerava dalje od zida, što sprječava nakupljanje prašine na radijatoru I tamnjenje zida. Povezanost niskotemperaturnoga režima zagrijavanja I smjer protoka zagrijanoga zraka osiguravaju čist zrak u prostoriji I zdrav boravak. Najviša moguća temperatura prednje ploče Iznosi 80 °C na temperaturi prostorije od 20 °C.

Elementi zaštite

Svi radijatori Beha sadrže ugrađenu zaštitu protiv smrzavanja, koja se uključuje izborom simbola pahuljice na termostatu. Ta funkcija održava najnižu temperaturu prostorije: više od +5 °C. Svi radijatori sadrže i zaštitni poklopac na termostatu. Za javne prostorije ili škole, poklopac se može pričvrstiti tako da ga može ukloniti samo ovlaštena osoba.

Naredna značajna zaštita jest sigurnosni termostat. Sigurnosni termostat isključuje radijator ako je radijator slučajno prekriven odjevnim predmetom, odnosno ako je onemogućen Ispust zagrijanoga zraka. Sigurnosni termostat ponovno uključuje radijator prilikom uspostavljanja protoka zraka. UPOZORENJE!

Svako sušenje odjevnih predmeta na bilo kakvom električnome grijaču može Izazvati požar!

Najviša temperatura prednje ploče Iznosi 80 °C na temperaturi prostorije od 20 °C.

Elektronski termostat

Svi radijatori BEHA sadrže prekidač on/off i Iznimno senzltivan elektronski termostat koji izvanredno održava stalnu sobnu temperaturu. Preciznost elektronskoga termostata iznosi 0,2 °C na temperaturi prostorije od 20 °C.

Modeli radijatora

Radijatori BEHA po visini se dijele na dva modela.

  • Visoki radijator: visina 400 mm, snaga od 400 W do 2000 W (model P).
  • Niski radijator: visina 200 mm, snaga od 500 W do 1250 W. (model L).

P-modeli i L-modeli radijatora

Ovi modeli radijatora sadrže prekidač on/off, elektronski termostat, 1,5m priključnoga kabela s utikačem i razvodnom kutijom za stalno električno priključenje.

Dodatna oprema za uporabu radijatora P i L

Na modele P i L mogu se nadograditi ekonomični moduli. Moduli se uključuju pored termostata za temperaturu.


Ekonomični modul-tajmer TP100

Sve vrste modula za nadogradnju mogu se postavljati bilo kada nakon postavljanja i priključivanja radijatora BEHA.

Ekonomični modul-tajmer:

Ekonomični modul omogućuje izbor različitih ekonomičnih programa.

Ekonomični modul sadrži prethodno programirana tri programa, koji smanjuju temperaturu prostorije za 5 °C, s obzirom na podešenu temperaturu termostata.

  • 7-satni ekonomični program koristi se za smanjivanje temperature noću, na primjer od 23:00 do 6:00. Program radi sve dane u tjednu.
  • 5-satni ekonomični program koristi se smanjenje temperature prostorije danju, dok ste odsutni zbog posla. Program se obično kombinira sa 7-satnlm programom. Program radi 5 dana u tjednu.
  • 15-satni ekonomični program koristi se smanjenje temperature prostorije tijekom cijele noći I sve dok se ne vratite s posla ili Iz škole. Program radi 5 dana u tjednu.

Rad svih programa možete prekinuti tipkom “PAUSE”. Pritiskom na tipku “PAUSE”, radijator radi s obzirom na podešenu temperaturu termostata. Ponovnim pritiskom na tipku “PAUSE” vratit će se prethodna postavka programiranja. Na aktiviranje pojedinačnih programa ukazuje svjetlo LED-diode.

Prije postavljanja modula treba ukloniti plastični poklopac.

Izvor: TERSUS d.o.o.

TERSUS d.o.o.
TERSUS d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Besplatna dostava na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi