Visoko fleksibilno ljepilo za lijepljenje keramičkih pločica na deformirane i kritične podloge. Za unutarnju i vanjsku primjenu.

Svojstva

  • visoko fleksibilno
  • visoka snaga i konačna čvrstoća
  • za polaganje pločica velikih formata na kritične podloge
  • za balkone, terase i bazene
  • za sustave s podnim grijanjem
  • za neupojnu keramiku (stakleni mozaik)
  • za postavljanje keramike na fasadu
  • produljeno vrijeme primjene
  • za debljinu sloja od 2 do 3 mm
  • otporno na vremenske utjecaje

Područje primjene

Ceresit CM 17 ljepilo prikladno je za polaganje obloga od keramičkih materijala i porculanskih pločica na upojne i neupojne podloge (beton, cementnu žbuku, cementne ianhidritne površine, ojačane gipsane ploče, gips-kartonske ploče, cementna i vodootporna brtvila na bazi polimera, čvrste stare keramičke obloge i obojane površine), te za sisteme s podnim grijanjem, balkone, terase, fasade i vrtne bazene.

Priprema podloge

Ceresit CM 17 prianja na sve čvrste, čiste, nosive i suhe površine. Površine na gipsanoj bazi, porobeton i ojačane gipsane ploče premažite razrijeđenim pretpremazom Ceresit CT 218 (1 dio pretpremaza + 3 dijela vode). S podloge je potrebno ukloniti sve nečistoće, prašinu, tragove ulja i masti.

Primjena

Ceresit CM 17 pomiješati sa čistom vodom dok više ne bude grudica. Za pakiranje od 25 kg potrebno je približno 6,75 – 7,5 l vode. Smjesu ostaviti da odstoji oko 10 minuta, pa zatim ponovno promiješati. Koristiti nazubljeni gleter (dubina zubaca prema potrebi) i pritisnuti pločice u ljepilo, koristeći primjerenu silu. Ljepilo nanijeti na površinu koja se može pokriti pločicama u roku od 30 minuta (prije stvrdnjavanja površinskog sloja). Prilikom primjene na
vanjskim površinama potrebno je nanijeti dodatni sloj ljepila na poleđinu pločica (prekriti najmanje 65% površine pločice).

Obratite pozornost

Koristiti pri temperaturi zraka između +5 °C i +30 °C. Ceresit CM 17 djeluje nadražujuće. Sadrži cement i s vodom reagira lužnato, stoga je potrebno zaštititi kožu i oči. U slučaju kontakta s očima, obilno isprati vodom i potražiti savjet liječnika.

Važne informacije

Ceresit CM 17 potrebno je koristiti sukladno opisanom načinu primjene. Navedena svojstva proizvoda rezultat su laboratorijskih ispitivanja i praktične primjene. Svi navedeni podaci odnose se na uvjete od +23 °C temperature zraka i 50% relativne vlažnosti. Proizvođač jamči za kvalitetu materijala, ali nema utjecaja na uvjete rada i pravilnu primjenu. Kako stvarni uvjeti pri primjeni mogu odstupati i biti različiti od ovdje navedenih, preporučamo da napravite probu, kako bi se uvjerili da je proizvod pogodan za primjenu.

Izvor: HENKEL CROATIA d.o.o.

HENKEL CROATIA d.o.o.
HENKEL CROATIA d.o.o.
Dostava prema dogovoru s Vašim komercijalnim zastupnikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi