Više od 30 godina uspješnog poslovanja tvrtke Petrokov


Zahvaljujući posvećenosti, kvaliteti, dizajnu i najnovijim trendovima iz svijeta grijanja, hlađenja, sanitarija i obnovljivih izvora energije, Petrokov je danas među 250 najuspješnijih poduzeća u Hrvatskoj.

Zagreb, 20. svibnja 2022. Na temeljima uspješnog obiteljskog poslovanja tvrtka Petrokov danas je, nakon više od 30 godina, jedno od 250 najuspješnijih hrvatskih poduzeća i druga veleprodajna tvrtka na tržištu u segmentu grijanja, hlađenja, sanitarija i obnovljivih izvora energije. Snažno orijentiran na rast i širenje poduzeća, a posebno na razvoj vlastite robne marke Pe-Line i omnichannel pristupa kroz razvoj web trgovine, Petrokov uspješno prati najnovije trendove u industriji i predstavlja pouzdanog partnera i jamstvo za kvalitetu.

Glavne su to poruke koje je vodstvo kompanije danas predstavilo javnosti. Susanne Schneider, vlasnica i Simona Zavratnik, suvlasnica i direktorica tvrtke Petrokov prisutnim su novinarima predstavile poslovne rezultate, planove za budućnosti kao i trendove u industriji.

Simona Zavratnik i Susanne Schneider

Unatoč izazovnim pandemijskim godinama, Petrokov je tijekom 2020. i u 2021. godini nastavio s uspješnim poslovanjem, ostvarujući 15 posto rasta ukupnog prihoda u odnosu na 2019. godinu. Tvrtka je ostvarila rast i kroz otvaranje novih poslovnica i nova zapošljavanja, stoga trenutačno zapošljava 200 zaposlenika u 9 poslovnica diljem Hrvatske. Kako bi se dodatno pozicionirao kao moderna tvrtka koja prati svjetske trendove i iste donosi na hrvatsko tržište, Petrokov je u 2021. predstavio i novi vizualni identitet.

„S iskustvom preko 30 godina u svojoj branši, uvijek nastojimo pratiti najnovije svjetske trendove kako bismo kupcima ponudili vrhunsku kvalitetu te suvremen i inovativan dizajn proizvoda. Cilj nam je biti pouzdan partner našim klijentima i tvrtka u samom vrhu svog područja poslovanja. Unatoč svim tržišnim neprilikama, nastavili smo s rastom prihoda te smo u 2022. godini ponovno dobili AA+ bonitetnu ocjenu koja je još jedan dokaz našeg rasta i pouzdanosti“, istaknula je Simona Zavratnik, direktorica i suvlasnica tvrtke Petrokov.

Tvrtka je posebno ponosna i na uvođenje vlastite robne marke Pe-Line koja objedinjuje proizvode renomiranih domaćih i europskih proizvođača za grijanje, hlađenje, asortiman sanitarnih i instalacijskih proizvoda te proizvoda iz obnovljivih izvora energije, a koji se ističu svojom kvalitetom i funkcionalnošću te pristupačnim cijenama. Više od šest tisuća proizvoda kupci mogu pronaći i na Petrokovoj web trgovini koja se svakodnevno nadopunjuje i ažurira. Petrokov je odnedavno i član EDIT-a, najveće europske organizacije koja zastupa neovisne veleprodajne tvrtke.

„Priča koja je započela davne 1990. godine danas je mjerilo za stručnu uslugu najbolje kvalitete, društvenu odgovornost i brigu o zaposlenicima. Individualni pristup u poslovanju, obiteljska tradicija te timski rad, dodatni su razlozi zašto je Petrokov prepoznat među poslovnom zajednicom i svojim vjernim kupcima, a naša vizija ostaje i dalje ista – biti u samom vrhu područja poslovanja te kroz stabilan i održivi razvoj svojim partnerima i zaposlenicima pružati dobro okruženje i poslovnu sigurnost“, zaključila je Susanne Schneider, vlasnica Petrokova.

Uz jasnu poslovnu strategiju i fokus na rast, društvena odgovornost također je duboko ukorijenjena u poslovanje tvrtke. Uz različite humanitarne i donacijske aktivnosti te brigu o zajednici, tvrtka je orijentirana i na održivi razvoj. Kako bi maksimalno iskoristili čistu energiju proizvedenu putem obnovljivih izvora energije, Petrokov je na krovove sjedišta u naselju Sveta Klara u Zagrebu još 2012. godine postavio fotonaponski sustav ukupne snage 400 kW, tada najveću fotonaponsku elektranu u Hrvatskoj i time postao jedan od lidera u korištenju obnovljivih izvora energije.

Petrokov sajam noviteta

Uz konferenciju, novinarima je predstavljen i PET Sajam sajam noviteta koji se u sjedištu Petrokova održava već šestu godinu zaredom. Na njemu se predstavlja 50 izlagača s bogatim asortimanom inovativnih proizvoda koji prikazuju i najnovije trendove u obnovljivim izvorima energije. Posjetitelji su na ovom cjelodnevnom događanju mogli pogledati i proizvode Petrokove robne marke Pe-Line te dobiti i besplatne stručne savjete o uređenju doma za koje su na sajmu bili dostupni Petrokovi stručnjaci.

PETROKOV d.o.o.
PETROKOV d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka proizvoda u cijeloj Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi