Stribor oprema osvaja svjetski priznate nagrade svojim inovativnim dizajnom i urbanom opremom


Urbana oprema koja krasi ulice hrvatskih gradova zauzima značajno mjesto u njihovim obilježjima, predstavljajući tako našu kulturu i svijest stanovnika te razvijenost sredine. Zbog toga se sve veći značaj pridaje samom dizajnu urbane opreme koja, kada se postavi u prostoru, započinje neku svoju novu priču, pozivajući na druženje.

Takva je priča jedinstvene parkovne klupe naziva „Coral“, koja je osmišljena, dizajnirana i proizvedena u hrvatskoj tvrtki Stribor oprema, a koja je odnijela svjetski priznatu nagradu IDA (International Design Awards 2023) – „Silver Winner“ u kategoriji Conceptual Products / Outdoor Product Design.

Autor je tog djela Mislav Gelenčir, magistar produkt dizajna iz Osijeka. Svojim pročišćenim linijama i konturama autor daje smisao novim proizvodima, koji svoju životnu priču započinju u proizvodnim pogonima tvrtke Stribor oprema u Kopačevu pored Osijeka.

Dizajn klupe „Coral“ prepoznat je na međunarodnom natjecanju među brojnim prijavama iz 80 zemalja. Kriteriji ocjenjivanja na International Design Awards obuhvaćaju inovativnost, estetiku, funkcionalnost, trajnost i društveni utjecaj, osiguravajući nagrađivanje izvrsnosti u dizajnu koji nadilazi čisto estetske vrijednosti.

To je klupa koja pomiče granice uobičajenog dizajna urbane opreme kakvu smo naviknuli viđati na ulicama naših gradova. Dizajnirana je i osmišljena za one koji žele ispričati jedinstvenu, inovativnu i potpuno neočekivanu priču svojim urbanističkim projektima. Klupa „Coral“ jedinstveni je spoj dizajnerskog pristupa modernog minimalizma i suvremene umjetnosti, zbog čega je mnogo više od obične klupe. Štoviše, može se reći kako taj proizvod predstavlja koncept suvremene modernističke skulpture i parkovne klupe u jednom.

O jedinstvenom dizajnu te urbane klupe govori i sama činjenica kako je, osim već spomenute nagrade, taj proizvod osvojio i počasno priznanje u sklopu EPDA-e (European Product Design Award) – „Honorable Mention“ u kategoriji Outdoor / Outdoor Furniture: Parks & Public Areas. European Product Design Award prepoznaje talentirane dizajnere koji žele poboljšati svakodnevni život praktičnom i lijepom kreacijom, osmišljenom da riješi problem, olakša život ili jednostavno širi radost.

„Jedinstveni dizajn ove klupe bazira se na jednostavnoj geometriji kruga, koja nudi novu perspektivu ugodnog mjesta za druženje, opuštanje i razgovor. Klupa „Coral“ nadilazi klasičan pristup oblikovanju urbanog namještaja, a proizvedena je od izdržljivih materijala otpornih na vremenske uvjete, što doprinosi njezinoj održivosti i dugovječnosti, a na što smo u Stribor opremi izuzetno ponosni“, tvrdi Mislav Gelenčir, dizajner te klupe.

Prva takva klupa „Coral“ postavljena je u Ernestinovu, pružajući mještanima priliku da uživaju u jedinstvenom minimalističkom konceptu.

Stribor oprema d.o.o.

STRIBOR OPREMA d.o.o.
STRIBOR OPREMA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodnja, prodaja, dostava, montaža, ugradnja i održavanje na području cijele Hrvatske. Proizvode izvozimo u Sloveniju, Crnu Goru, te ostale zemlje u regiji.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi