Četiri snažne žene predstavile su novost na hrvatskom tržišturasvjetu od betona.

Danica Jelenić, Loredana Jurman Papišta, Virna Višković Agušaj i Katja Sošić, direktorice četiri hrvatske tvrtke, u proteklih su nekoliko mjeseci istraživale spoj betona i rasvjete.

Rezultat suradnje, Aston, visilice od betona za unutarnju i vanjsku rasvjetu i B-ton, stupiće za vanjsku rasvjetu predstavile su na posebno organiziranom događanju „Snaga svjetla iz čvrstoće betona" arhitektima, hotelskim kućama, gradovima i općinama, u sklopu odlično posjećenog sajma u Rovinju.

Betonska visilica glatke površinske obrade dolazi u bijeloj, sivoj i smeđoj boji. Površina betona impregnirana je transparentnom impregnacijom koja olakšava održavanje, te ju čini otpornom na prljavštinu, mrlje, upijanje vode i ulja.

Impregnacija je bezbojna i u potpunosti neprimjetna, te s vremenom ne mijenja boju. Visilice su dostupne u dvije veličine v/š/d=150/115/25 mm i v/š/d=260/168/32,5 mm. Ciljana težina betonskog dijela visilice iznosi otprilike 1600 g. Unutar visilice ugrađena je cijev promjera 10 mm kroz koju se provlači kabel s grlom i žaruljom.

Rubovi betonskog stupića rasvjete skošeni su pod kutem od 45 °, katete 1×1 cm. Obrada betonske površine stupića rasvjete može biti glatka i prana u boji po izboru projektanta. Površina betonskog stupića impregnirana je transparentnom impregnacijom koja je otporna na prljavštinu i mrlje, upijanje vode i ulja.

Na impregniranoj površini ne stvara se vidljivi film, bezbojna je i nakon sušenja ne žuti. U stupić prilikom izrade ugrađuje se kutija za elektroinstalacije.

Prema master planu razvoju turizma, Istra do 2025. ima 2,5–3 milijarde eura novih investicija u turizam. Lokalni izvođači i proizvođači pri tome gaje nadu da će čim veći dio investicija uključiti upravo lokalne proizvode i usluge, što bi omogućilo bolju zaposlenost i daljnji razvoj gospodarstva u Istri.

BETON LUČKO RBG d.o.o.
BETON LUČKO RBG d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u svim prodavaonicama građevinskog materijala na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi