PPS Galeković - masivne lijepljene drvene ploče


PPS Galeković tvrtka je osnovana 1956. godine kao mala radnja za izradu namještaja i stolarije. Danas je tvrtka s dugogodišnjim rastom, koja zapošljava 300 djelatnika i proizvodi preko 650.000 kvadratnih metara podova i parketa godišnje. Naglasak u proizvodnji stavlja na domaće vrste drva poput hrasta i jasena, ali koristi i druge vrste drva te nudi mogućnost termičke obrade drva.

Tvrtka ima dvije proizvodne linije smještene u Mraclinu i Majuru, koje uključuju različite proizvode poput parketa, peleta, briketa i fasadnih obloga. PPS Galeković ističe se i po tailor-made proizvodima, te teži biti sinonim za superiornu kvalitetu i eleganciju.

Kao novitet u našem asortimanu nudimo masivne lijepljene drvene ploče. Moguće ih je koristiti u razne namjene poput stepeništa, luksuznih stolova, stolica, ormara i drugog namještaja, a izvrstan su odabir u slučaju izrade custom made rješenja. U proizvodnji koristimo hrastovo drvo, poznato po svojoj tvrdoći i trajnosti ako se pravilno tretira, a njegova topla boja doprinosi atraktivnom izgledu materijala.

Svijetlo je smeđe boje, koja se može potamniti bajcanjem, lakiranjem ili uljenjem. PPS Galeković koristi isključivo domaći hrast, a u procesu proizvodnje odabire najbolje drvo. Iz trupaca se pili građa koja se potom prosušuje na zraku u razdoblju duljem od godine dana. Zatim slijedi sušenje u sušarama na vlagu od 8 do 10% i prerada građe za potrebe izrade masivnih lijepljenih ploča.

PPS Galeković u svojoj ponudi ponosi se visokokvalitetnim masivnim hrastovim lijepljenim pločama s fix duo lamelom, dužinski – širinskim lijepljenim pločama, troslojnim pločama za gazišta, troslojnim pločama te širinski lijepljenim pločama s padajućom lamelom. Dostupne su u različitim kvalitetama. To naravno ne znači da je ploča više ili manje kvalitetna po svojstvima, već ukazuje na kvalitetu izgleda ploče. Vizualna kvaliteta označena je slovima, često kombinacijom dvaju slova s razdjelnikom između njih. To možete pronaći u nazivu proizvoda ili u svojstvima proizvoda.

Prvo slovo označava lice ploče, drugo naličje ili stražnju stranu. Dakle, A/B opisuje izgled na licu i naličju ploče. A je najbolja vizualna kvaliteta koju vrsta drva može imati, gdje je ploča bez čvorova. Donja strana ima vizualnu kvalitetu B, što znači da je struktura nešto grublja.

Kod RUSTIK kvalitete imamo obostrano čvorove u ploči te je njena struktura gruba. Kada na primjer odaberete hrastove ploče A/B vizualne kvalitete, dobit ćete ploče s minimalno ili nimalo vidljivih čvorova ili promjene boje. Osim toga treba napomenuti kako nudimo i custom rješenja, a različita slova kvalitete dostupna su na pregled i na našoj službenoj stranici.

Ploče je moguće naručiti u različitim debljinama. Željenu debljinu možete jednostavno odrediti tijekom postupka naručivanja. Tako možete biti sigurni da drvene ploče ispunjavaju vaše zahtjeve: kako u pogledu kvalitete i formata tako i u debljini materijala. Dostupne su sljedeće debljine: 19 mm, 25 mm, 40 i 45 mm.

Preporučamo da masivne lijepljene ploče uvijek fino brusite prije daljnje obrade. Brušenje hrastovog drva osigurava prekrasan krajnji rezultat, omogućujući da se detalji drveta još bolje istaknu. Preporučamo korištenje samo nehrđajućeg čelika za spajanje na metal kako biste izbjegli oštećenja na drvetu. Ističemo kako je nakon brušenja ploče, važno hrast dobro obraditi lakom, bajcom ili uljem.

Osim piljenja materijala s milimetarskom preciznošću, možete birati i između raznih oblika i završnih obrada. Na primjer, ako imate na umu okrugli blagovaonski stol, odaberite kružni oblik ili odaberite pravokutnik sa zaobljenim kutovima. Hrastovo drvo zaista ima beskonačno moguću primjenu i vašem projektu može dati sjaj i kvalitetu kakvu zaslužujete.

Možete dodati vrijednost svom sadašnjem namještaju tako da ga istaknete dodavanjem drvene ploče. Zamislite potpuno novi radni stol, TV konzolu ili pak novu radnu ploču u kuhinji! Dostupne oblike i završne obrade koji se odnose na proizvod možete pronaći na našoj web stranici.

slike: copyrigths PPS Galeković

PPS - GALEKOVIĆ
PPS - GALEKOVIĆ
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Italije, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije i Švicarske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi