POROFOAM – lagani pjenobeton


Porofoam je asortiman laganih pjenobetona posebno dizajniranih za specifične vrste projekata.

Porofoam je lagan, a po potrebi može biti i izrazito tečan pjenobeton. Proizvodi se korištenjem posebne tehnologije proizvodnje te je dostupan u širokom rasponu različitih gustoća i tlačnih čvrstoća. Proizvod se lako ugrađuje i nije ga potrebno zbijati. Porofoam je svestran i praktičan materijal koji je moguće prilagoditi da zadovolji čitav niz različitih potreba i radnih uvjeta.

Može postići čvrstoću do 15 N/mm2 a jedinstveni proces proizvodnje omogućava dobivanje suhog proizvoda izuzetno širokog raspona gustoće, od 300 kg/m3 do preko 1800 kg/m3. Ukoliko projekt zahtjeva proizvod čvrstoće i gustoće izvan ovog raspona, naš će tim zajedno s vama raditi na pronalasku pravog rješenja.

Idealan je za izradu betona za pad na ravnim krovovima, izradu termoizolacijskog sloja u kontaktu s tlom, za popunjavanje šupljina kao što su stari spremnici za gorivo, kanalizacijski sustavi, cjevovodi i odvodni kanali, posebice na teško dostupnim mjestima. Proizvod je prepoznat kao prikladno sredstvo za rekonstrukciju cestovnih rovova.

Porofoam se pumpa i ugrađuje pomoću standardnih pumpi za beton. Ovaj lagani pjenobeton odlikuju lagana ugradnja i jednostavna završna obrada što rezultira nižim troškom radne snage te izostankom potrebe za korištenjem specijalizirane opreme (npr. vibratora).

Kako se radi o samozbijajućem i samoizravnavajućem rješenju, idealan je za ugradnju u teško pristupačne rovove u kojima bi zbijanje bilo otežano ili nemoguće. Njegove karakteristike omogućavaju kontrolirano ispuštanje u uske otvore.

Svojstva svježeg betona rezultiraju značajnim prednostima u pogledu svojstava konačnog proizvoda: visok udio zraka povećava otpornost na smrzavanje i odmrzavanje te omogućuje dobru toplinsku i zvučnu izolaciju, stabilna pjenasta struktura smanjuje slijeganje, a mala čvrstoća omogućava lako uklanjanje betona u slučaju potrebe.

PREDNOSTI:
  • Izrazito tečan i samoizravnavajući
  • Može se pumpati
  • Lagan
  • Otporan na smrzavanje/odmrzavanje
  • Izolacijska svojstva
  • Sposobnost raspodjele opterećenja
  • Zahtjeva manje radne snage
  • Zanemariv rizik od slijeganja tla

Neka od područja primjene: Cjevovodi, instalacijski kanali i okna, vrtače i kaverne, odvodni kanali i podzemni hodnici, napušteni kanalizacijski sustavi, podrumi i podzemne građevine, upornjaci mostova, stabilizacija tunela, nasipi, izolacijski estrih niske gustoće, izolacijska ispuna kao podloga završnom sloju betona i ispuna spremnika.

CEMEX HRVATSKA d.d.
CEMEX HRVATSKA d.d.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost asortimana na području cijele Hrvatske, BiH i Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi